088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > informatie > corona info > Versoepeling Kraamvisite 6-7-2020

Versoepeling Kraamvisite 6-7-2020

Goed nieuws: nadat maandenlang geen of slechts één vaste bezoeker op kraamvisite was toegestaan, is er nu een versoepeling. Kraambezoek is weer toegestaan. Maar er gelden nog wel regels.

 

Blijf 1,5 meter afstand houden

Opa, oma, ooms en tantes: ze mogen allemaal weer een blik werpen op het kleine wonder. Niet vanachter het raam, maar gewoon bij jullie thuis, met een beschuitje erbij. Maar wel op 1,5 meter afstand van het kraamgezin, de pasgeborene en de kraamverzorgende. Knuffelsessies moeten dus nog even uitgesteld worden. Dat is jammer, maar wat zijn we blij dat bezoek gewoon weer welkom is.

 

Klachten? Geen kraamvisite

Uiteraard geldt dat bezoekers alleen welkom zijn als ze geen klachten hebben die kunnen duiden op corona. Zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of verhoging.

 

Liever geen bezoek als de kraamverzorgende er is

Verder is het advies om nog voorzichtig te zijn met het toelaten van kraamvisite. Hoe graag je de kleine ook aan iedereen wil laten zien, we raden aan om niet teveel mensen op bezoek te laten komen. En we vragen om bezoek zoveel mogelijk te laten komen als de kraamverzorgende niet aan het werk is. Dit ter bescherming van ons personeel.

 

Veiligheid voorop

Nogmaals: we zijn ontzettend blij met deze versoepeling vanuit onze brancheorganisatie, Natuurlijk zijn er nog steeds beperkingen, zoals het 1,5 meter afstand houden. Maar deze zijn er ter bescherming van jullie zelf, de baby en onze kraamverzorgenden. Veiligheid staat immers voorop. Zodra er nieuwe versoepelingen zijn, horen jullie dit van ons.

 

Bedankt

Graag bedanken we jullie bij deze voor jullie begrip en flexibiliteit de afgelopen maanden. Het waren (en zijn) gekke tijden met (k)raambezoek en het verplicht moeten kiezen van slechts één vaste bezoeker.

Terug