088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > AANBEVOLEN CURSUSSEN

AANBEVOLEN CURSUSSEN

Kraamzorg VDA beveelt onderstaande cursussen van harte aan:


Mentale support na je kraamtijd
ZWANGER en MAMA

De cursus ZWANGER en MAMA is voor alle zwangere vrouwen die zich in kleine groepjes, goed willen voorbereiden op hun bevalling, de startperiode met hun baby en het herstel na de bevalling. De cursus is zo opgezet dat je een keuze kunt maken uit vier ‘losse’ onderdelen of deelnemen aan het geheel. De docenten zijn therapeuten die ruime ervaring hebben met het geven van cursussen en het begeleiden van vrouwen. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering is vergoeding mogelijk.
Wil je je aanmelden of wil je meer informatie kijk dan op www.praktijk-ank.nl

Samen Bevallen

Landelijke Vereniging Samen Bevallen. Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past? De zwangerschapscursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. Kijk op de website http://www.samenbevallen.nl/ voor meer informatie en cursus bij jou in de buurt.

Coaching voor zwangeren en moeders

“Een baby is het mooiste wat je kan overkomen.” Maar wat als het geen roze wolk voor je is? Voel je je somber, verdrietig, vermoeid of belast? Je bent niet de enige. Ik help je graag vooruit.
www.deborgmolen.nl/els-van-acht
e.vanacht@deborgmolen.nl
Telefoon: 06 - 20 33 69 66

Body & Baby

Wil je lekker actief zijn tijdens je zwangerschap en geen informatie missen? Dan is de cursus Body & Baby iets voor jou!

Cursusinhoud:
0. Intake; individueel met fysiotherapeut
1. Fitness + ontspanning, houdingen en bekkenbodem tijdens de zwangerschap
2. Fitness + voeding van een kindje, zowel borst- als flesvoeding
3. Fitness + de ontsluiting
4. Fitness + de geboorte
5. Fitness
6. Fitness + Info van verloskundige, o.a. taken verloskundige, wanneer te bellen voor de
behandeling en omgaan met pijn
7. Fitness + praktijkavond borstvoeding (optioneel)
8. Fitness + introductie in het dragen van je kindje
9. Fitness + kraamzorg
10. Fitness + adviezen over sport en bekkenbodem na de bevalling

We starten altijd met een uur trainen in de ruime zaal op het gezondheidscentrum, hiervoor is voor aanvang van de cursus samen met de fysiotherapeut een programma opgesteld (de intake). Oefeningen kunnen gericht zijn op specifieke problemen die je ervaart maar ook op algemene veranderingen van je lichaam. Vervolgens gaan we naar onze koffieruimte om iets te drinken en daar gaan we verder met het programma.

De eerste en laatste avond wordt de informatie gegeven door Susanne (fysiotherapeut) en zij verzorgt ook alle trainingen. Avond 2,3,4,en 7 verzorgt Ingrid of Bianca (lactatiekundige), avond 6 komt Janneke (verloskundige), de 8e avond Anneke (draagconsulent) en de 9e avond Bianca (Allerzorg).

Je partner is welkom bij de 2e tot 9e informatie avond, het belangrijkste zijn de avonden 3 en 4. Bij de eerste en laatste avond wordt jullie partner niet verwacht.

Lees meer op hun site.

Mama & Fit

Mama & Fit is de manier om na je zwangerschap weer te beginnen met sporten.
In zes lessen word je onder begeleiding van een fysiotherapeut geholpen om je lichaam weer in balans te krijgen en de juiste start te maken om terug te gaan
naar je eigen sport of om te beginnen met iets nieuws. Na je zwangerschap is het belangrijk om niet meteen weer van je lichaam te verwachten dat je op je oude niveau door kan gaan met sporten. Je diastase (wijken van de rechte buikspieren) wordt in kaart gebracht en eventueel behandeld (hiervoor worden apart afspraken gepland), de stabiliteit rondom bekken en lage rug wordt getraind en we maken een start met het verbeteren van je conditie.

Kijk hier voor meer informatie.

TRES coaching

Wil je meer rust in je hoofd en je beter in balans voelen, zodat je meer ruimte hebt om te genieten? Te veel stress, onzekerheid of angst kunnen een belemmerende rol spelen. Gesprekken met een gespecialiseerde coach die je professioneel begeleidt en onverdeelde aandacht voor je heeft, helpen je het inzicht hierin te krijgen. Coaching kan je individuele zwangerschapscursus zijn. Daarbij is de drempel laag; even kennismaken kan altijd. Je kunt contact opnemen via www.trescoaching.nl of bel mij op 06-12559409 (Therese van den Oever, coach en verloskundige, ook voor internationale koppels).

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen

Zwanger en toch lekker sporten

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om je conditie op peil te houden. De bevalling zal vaak soepeler verlopen en na de bevalling zul je sneller herstellen. Een goede manier om je conditie op te bouwen of op peil te houden is zwangerschapszwemmen. Niet alleen is het in het warme water prettig vertoeven, je hebt door de gewichtloosheid in het water ook minder last van je groeiende buik. Hierdoor hoef je het extra gewicht niet te dragen, wat het sporten veel gemakkelijker maakt.

Zwangerschap en gezondheid

Water heeft bovendien een positieve werking op spieren en gewrichten omdat deze nauwelijks belast worden en toch veel bewegingsruimte krijgen. Diverse klachten zoals rugklachten, zware benen of klachten van de bekken verdwijnen of verminderen tijdens of na het zwemmen. Je bloedcirculatie en zuurstofopname worden verbeterd. Na zo'n zwemsessie voelen de meeste aanstaande moeders zich veel fitter, prettiger en meer ontspannen. Ook de baby vindt het vaak prettig, sommige ongeboren kinderen laten dat duidelijk merken.

Wanneer beginnen met zwangerschapszwemmen

Je bepaalt zelf in welk stadium van de zwangerschap jij wilt beginnen met het zwangerschapszwemmen. In principe kun je vanaf het begin van je zwangerschap tot vlak voor de bevalling het water in. Overleg het uiteraard wel altijd even met je verloskundige.

Vergoeding vanuit verzekering

Als je aanvullend verzekerd bent, kom je in aanmerking voor vergoeding van het lesgeld. (Je betaalt géén inschrijfkosten voor deze activiteit.)

Ontzwangeren

Snel weer herstellen en conditie op peil brengen: kom na de bevalling aquasporten!

Na de bevalling samen verder in het zwembad

Vanaf 3 maanden na de bevalling ben je ook welkom bij het baby zwemmen. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

Dunstan Babytaal
Terug