088 - 11 67 900 |contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > AANBEVOLEN CURSUSSEN

AANBEVOLEN CURSUSSEN

Kraamzorg VDA organiseert zelf geen cursussen maar wij bevelen onderstaande cursussen van harte aan:


ZWANGER en MAMA

De cursus ZWANGER en MAMA is voor alle zwangere vrouwen die zich in kleine groepjes, goed willen voorbereiden op hun bevalling, de startperiode met hun baby en het herstel na de bevalling. De cursus is zo opgezet dat je een keuze kunt maken uit vier ‘losse’ onderdelen of deelnemen aan het geheel. De docenten zijn therapeuten die ruime ervaring hebben met het geven van cursussen en het begeleiden van vrouwen. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering is vergoeding mogelijk.
Wil je je aanmelden of wil je meer informatie kijk dan op www.praktijk-ank.nl

 

 

Pappacoach

Cursus voorbereiden op vaderschap. Hierin krijg je informatie die voor jou als vader belangrijk is in je nieuwe rol. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie kijk dan op www.pappacoach.nl

 

Samen Bevallen

Landelijke Vereniging Samen Bevallen. Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past? De zwangerschapscursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. Kijk op de website http://www.samenbevallen.nl/ voor meer informatie en cursus bij jou in de buurt.

Coaching voor zwangeren en moeders

“Een baby is het mooiste wat je kan overkomen.” Maar wat als het geen roze wolk voor je is? Voel je je somber, verdrietig, vermoeid of belast? Je bent niet de enige. Ik help je graag vooruit.
www.deborgmolen.nl/els-van-acht
e.vanacht@deborgmolen.nl
Telefoon: 06 - 20 33 69 66

Borstvoedingscursussen
Body & Baby

Wil je lekker actief zijn tijdens je zwangerschap en geen informatie missen? Dan is de cursus Body & Baby iets voor jou!

Cursusinhoud:
0. Intake; individueel met fysiotherapeut
1. Fitness + ontspanning, houdingen en bekkenbodem tijdens de zwangerschap
2. Fitness + voeding van een kindje, zowel borst- als flesvoeding
3. Fitness + de ontsluiting
4. Fitness + de geboorte
5. Fitness
6. Fitness + Info van verloskundige, o.a. taken verloskundige, wanneer te bellen voor de
behandeling en omgaan met pijn
7. Fitness + praktijkavond borstvoeding (optioneel)
8. Fitness + introductie in het dragen van je kindje
9. Fitness + kraamzorg
10. Fitness + adviezen over sport en bekkenbodem na de bevalling

We starten altijd met een uur trainen in de ruime zaal op het gezondheidscentrum, hiervoor is voor aanvang van de cursus samen met de fysiotherapeut een programma opgesteld (de intake). Oefeningen kunnen gericht zijn op specifieke problemen die je ervaart maar ook op algemene veranderingen van je lichaam. Vervolgens gaan we naar onze koffieruimte om iets te drinken en daar gaan we verder met het programma.

De eerste en laatste avond wordt de informatie gegeven door Susanne (fysiotherapeut) en zij verzorgt ook alle trainingen. Avond 2,3,4,en 7 verzorgt Ingrid of Bianca (lactatiekundige), avond 6 komt Janneke (verloskundige), de 8e avond Anneke (draagconsulent) en de 9e avond Bianca (Allerzorg).

Je partner is welkom bij de 2e tot 9e informatie avond, het belangrijkste zijn de avonden 3 en 4. Bij de eerste en laatste avond wordt jullie partner niet verwacht.

Lees meer op hun site.

Mama & Fit

Mama & Fit is de manier om na je zwangerschap weer te beginnen met sporten.
In zes lessen word je onder begeleiding van een fysiotherapeut geholpen om je lichaam weer in balans te krijgen en de juiste start te maken om terug te gaan
naar je eigen sport of om te beginnen met iets nieuws. Na je zwangerschap is het belangrijk om niet meteen weer van je lichaam te verwachten dat je op je oude niveau door kan gaan met sporten. Je diastase (wijken van de rechte buikspieren) wordt in kaart gebracht en eventueel behandeld (hiervoor worden apart afspraken gepland), de stabiliteit rondom bekken en lage rug wordt getraind en we maken een start met het verbeteren van je conditie.

Kijk hier voor meer informatie.

Viamama

Viamama is een geboortecentrum dat is opgericht door verloskundigen in Eindhoven. Zoek je een complete zwangerschapscursus die je niet alleen voorbereid op de bevalling maar ook op het ouderschap en de ‘life changes’ die er aan komen? Bij Viamama kun je cursussen volgen in het Nederlands en Engels, die gegeven worden door professionals; verloskundigen, coaches, lactatiekundigen, pedagogen en erkende sport-en yoga-docenten. Naast zwangerschapscursussen kun je bij Viamama ook yogalessen volgen (zwanger-yoga en mama-yoga), sportlessen in de buitenlucht (speciaal voor zwangeren en mama’s), babymassage, eerste hulp voor baby’s en kinderen, thema-avonden en individuele coaching. De meeste zwangeren krijgen voor deze Viamama-cursussen vergoeding vanuit hun aanvullende verzekering. Meer informatie? Kijk op: www.viamama.nl

TRES coaching

Wil je meer rust in je hoofd en je beter in balans voelen, zodat je meer ruimte hebt om te genieten? Te veel stress, onzekerheid of angst kunnen een belemmerende rol spelen. Gesprekken met een gespecialiseerde coach die je professioneel begeleidt en onverdeelde aandacht voor je heeft, helpen je het inzicht hierin te krijgen. Coaching kan je individuele zwangerschapscursus zijn. Daarbij is de drempel laag; even kennismaken kan altijd. Je kunt contact opnemen via www.trescoaching.nl of bel mij op 06-12559409 (Therese van den Oever, coach en verloskundige, ook voor internationale koppels).

Terug