088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Assisteren bij een bevalling? Kraamverzorgende Partusteam Peggy vertelt…

Assisteren bij een bevalling? Kraamverzorgende Partusteam Peggy vertelt…

 

Een bevalling begeleiden, het assisteren van de verloskundige, een gezin (opnieuw) ouders zien worden. Dit zijn de dingen waarom ik het super leuk vind om in het partusteam te werken. Samen met nog 11 andere kraamverzorgenden verzorgen wij partusassistentie in de avond en in de nacht. Ook verzorgen wij de eerste opstart van de kraamzorg als moeder en kind thuis komen uit het ziekenhuis buiten kantoor tijden.

 

2,5 jaar geleden ben ik begonnen met het werken in het partusteam. Het leek mij altijd al ontzettend bijzonder om bij zoiets intiems als een bevalling aanwezig te mogen zijn. En het heeft mijn verwachtingen zeker waar gemaakt. Als ik in de nacht opgeroepen wordt om bij een bevalling te mogen assisteren spring ik mijn bed uit, meestal is het een thuis bevalling, maar ik mag ook mee naar sommige ziekenhuizen als een gezin poliklinisch wil bevallen. Rijdend naar deze bevalling bedenk ik mij dat er deze nacht weer een wondertje geboren gaat worden.

 

Aangekomen bij het gezin, zie ik vaak een mama die al hard aan het werk is, en het met de steun van papa fantastisch doet! Met de verloskundige bespreek ik het geboorteplan en zij praat mij bij over hoe de bevalling verloopt. Ondertussen zetten we de laatste spulletjes klaar en coachen we de barende vrouw de laatste fase door. Ontzettend fijn is de goede samenwerking met verloskundigen. Ook omdat we elkaar regelmatig tegen komen en weten wat we aan elkaar hebben.  Als de baby geboren is wordt deze gewogen en aangekleed en help ik de mama met het geven van borst/flesvoeding. We eten een beschuitje, ik help mama met douchen en verschoon het bed. Als iedereen weer in bed ligt en alle controles goed zijn is het tijd voor mij om te gaan. Ik schrijf de overdacht voor mijn collega die het gezin van mij gaat overnemen en geef advies aan de ouders wat te doen met voeden/temperaturen/verschonen totdat mijn collega komt.

 

Dankbaar en blij stap ik weer in mijn auto, de zon komt langzaam op, vele mensen liggen nog te slapen. Niet wetende dat er een mama  is die heel hard heeft gewerkt vannacht en de wereld een prachtig kindje rijker is. Moe maar tevreden vervolg ik mijn weg naar huis en kruip ik lekker mijn bed in, want wie weet wat de komende nacht gaat brengen!

 

Peggy Vissers, kraamverzorgende partusteam

 

Zie hier onze vacature kraamverzorgende partusteam

Terug