088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Werken in de kraamzorg is wél leuk!

Werken in de kraamzorg is wél leuk!

Kraamzorg VDA Team Schijndel

Afgelopen dagen is er veel negatieve publiciteit rondom het werken in de kraamzorg. Lees hier de reactie erop van onze kraamverzorgenden:

“Aangezien wij op de eerste rang zitten, zijn wij er ons van bewust dat er van alles speelt.

De berichten in de media zijn momenteel heel negatief, zowel over het leveren van zorg als over de werkomstandigheden. Binnen VDA wordt er alles aan gedaan om het voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat houdt in dat we onze cliënten zoveel mogelijk alle zorg geven die ze nodig hebben in hun kraamtijd. In de praktijk zal dit inhouden dat een kraamverzorgende misschien een keer iets eerder weg moet in haar kraamgezin om een ander kraamgezin te voorzien van de eerste zorg. Per moment en per situatie zal hierin gekeken worden naar de mogelijkheden, zodat de zorg voor elke cliënt gewoon door gaat.

Elk jaar is de zomer een drukke periode en een grote uitdaging mbt planning. Mede door vakanties van personeel, maar ook zeker omdat er in de zomer veel baby’s geboren worden Bij VDA hebben wij gelukkig de mogelijkheid om in de zomer gewoon van onze welverdiende vakantie te genieten. Ook is er de mogelijkheid om in een rooster te werken voor degene die dit willen, zodat je van te voren weet wanneer je ingezet kunt worden en wanneer je vrij bent. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan enkele punten, bijvoorbeeld het ‘s nachts vergoed krijgen van reistijd en het intensief samenwerken in kleine teams.

Laten we als kraamverzorgenden en cliënten een zo positief mogelijke draai geven aan alle negatieve berichten in de media. Door met elkaar in overleg te blijven, kunnen we er samen voor zorgen dat het voor iedereen een fijne zomer wordt. En laten we ook niet vergeten hoe mooi en bijzonder ons beroep is en dat nieuwe aanwas van kraamverzorgenden broodnodig is. Hopelijk hebben al die negatieve berichten niet teveel kapot gemaakt en zijn er nog steeds jonge meiden die dit beroep willen gaan doen.”

 

Terug