088 - 11 67 900
|kontakt|
Kraamzorg VDA Dla tego najmniejszego
Home > informacje > korona informacje > Informatie over Corona-virus

Informatie over Corona-virus

Informatie over coronavirus

Geen kraamvisite tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende!

Van onze medewerkers wordt momenteel veel gevraagd en ook wij voelen de maatschappelijke verplichting om niet besmet te raken en zo anderen in gevaar te brengen. Dus komende 3 weken mag er geen visite komen tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende, zo beperken we het risico. Laten we goed voor elkaar zorgen. We vertrouwen op jullie begrip.

 

Mentale support na je kraamtijd

Alle coachingsgesprekken worden de komende drie weken telefonische gesprekken, dit om de besmettingskansen te verkleinen. Via Lonneke van Houten krijg je bericht als je al een gesprek bij ons op locatie gepland had staan.

 

Inzet medewerkers

Goed om te weten: Kraamzorg VDA levert tot nu toe gewoon de kraamzorg zoals je van ons gewend bent, we zijn altijd al zeer alert op de hygiëne. Wij staan in nauw contact met het RIVM en de GGD en volgen hun adviezen en richtlijnen op. Wij brengen onze cliënten en medewerkers direct op de hoogte als richtlijnen veranderen of bijzondere maatregelen (landelijk of regionaal) getroffen worden.

Mocht een medewerker van ons in een risicogebied zijn geweest, contact hebben gehad met iemand met (verdenking van) het coronavirus of zelf symptomen hebben, dan wordt zij voorlopig niet ingezet voor zorg. Het kan zijn dat hierdoor in sommige regio’s piekbeleid gevoerd moet worden. In dat geval worden de beschikbare kraamverzorgenden zo goed mogelijk verdeeld over alle kraamgezinnen.

Wij vragen bij inzet of er contacten in jouw omgeving met koorts en luchtwegklachten zijn en/of positief getest zijn op het coronavirus.

 

Intakes

Naar aanleiding van de nieuwste berichtgeving over het coronavirus hebben wij besloten om de intakegesprekken aan huis om te zetten naar telefonische intakegesprekken. Zo proberen we te voldoen aan de oproep van de overheid/RIVM om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Mocht jouw intakegesprek al gepland staan, of ben je binnenkort rond de 7 maanden zwanger, dan nemen onze medewerkers op korte termijn contact met jou op voor het maken van een telefonische intake.

 

Tips om besmetting te voorkomen – ook voor je kraamvisite!

 

Verloskundigen

Op 14 maart is door de verloskundigen besloten om verschillende aanpassingen door te voeren om de verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. De aanpassingen van de verloskundigen vind je in de „Informatiebrief clienten Coronavirus”.

 

Meer weten?

Voor meer informatie kijk je op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Ook kun je bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

Image result for corona virus

Update 15 maart 2020 19:00 uur

Wstecz