088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Jouw kraamtijd > BORSTVOEDING

BORSTVOEDING

LET OP: Informatie over borstvoeding en COVID19 vind je hier:

Kenniscentrum Kraamzorg

La leche league

La leche league international

Unicef international

 

Borstvoeding kan heel fijn zijn. Maar soms ook ingewikkeld. En als het tegenzit… kost dat véél energie van zowel mama als kindje. Dat is jammer, want vaak kun je met praktische tips veel leed verhelpen en voorkomen. Er is veel deskundigheid in huis en omdat we op dit gebied samen werken met Zorgmed en GGD Brabant-Zuidoost is er altijd een lactatiekundige ter beschikking voor adviezen of zorg.

Wat doet een lactatiekundige?
Een lactatiekundige is gespecialiseerd in het ondersteunen van borstvoeding. Zij biedt hulp bij aanleggen, melkproductie, kolven, niet genoeg groeien, combinatie met werken, vingervoeden (fingerfeeding), maar ook bij ziekte van de baby of moeder.

Verloopt de borstvoeding anders dan je gehoopt had? Onze lactatiekundigen zijn bereikbaar voor telefonische ondersteuning, een huisbezoek thuis tijdens en na je kraambed of consult op het spreekuur. Ze luisteren naar je, analyseren je situatie, observeren een voeding en geven een bij jou passend advies.
Als je ondersteuning in borstvoeding nodig hebt, dan stemt de lactatiekundige de eerste dagen na je bevalling je situatie af met de verloskundige/kraamverzorgende. Ook wanneer je baby al een paar weken, maanden of jaren is, geeft ze ondersteuning, dit dan in afstemming met het  consultatiebureau.
Al tijdens je zwangerschap ben je welkom om een voorlichtingsavond te bezoeken of een consult af te nemen ter voorbereiding.

Kosten
De vergoeding voor lactatiekundige zorg wordt gedaan vanuit je eigen aanvullende zorgverzekering. In je polis vind je dus de hoogte van je vergoeding. Soms wordt een verwijzing gevraagd. Er zijn steeds meer verzekeraars die een kolfvergoeding geven.

 

kosten duur
Telefonische korte vraag gratis minder dan 10 min
Telefonisch consult € 30 >10 min
Kort consult op spreekuur € 30   20 min
Consult met aanleggen op spreekuur € 60   40 min
Consult aan huis € 120
Volledig pakket:

 • Consult spreekuur in zwangerschap
 • Telefonisch contact met kraamverzorgende
 • Zonodig consult aan huis
 • Consult met aanleggen op spreekuur met 2-4 weken oude baby.
 • Tel. contact zolang als wenselijk is
€ 200

U krijgt een factuur per mail, die u zelf in kunt dienen bij uw zorgverzekering. Indien er een huis/spreekuur consult volgt worden de kosten voor telefonisch consult verrekend.

Wij zijn bereikbaar op 088-1167900.

 • Op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur.
 • In weekenden en feestdagen tussen 10.00 en 12.30 uur.

Spreekuur locaties:

 • Kraamzorg VDA en Zorgmed
  Hurksestraat 42-20
  5652 AL Eindhoven

Borstvoedingscursussen 2021

Vanaf 1 januari worden de borstvoedingscursussen verzorgd door GGD Brabant-Zuidoost. Op de website staan de precieze data en tijden, je vindt het hier.

GGD Brabant-Zuidoost - borstvoeding
La Leche League (LLL)
Vingervoeden
Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen (NVL)
Live Q & ATerug