088 - 11 67 900 |contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > OVER KRAAMZORG VDA

OVER KRAAMZORG VDA

Er zijn vele redenen te noemen waarom wij denken goed voor jou en je net geboren kindje te kunnen zorgen:

Onze kraamverzorgenden zijn gediplomeerd en altijd recent (bij)geschoold. Al onze kraamverzorgenden zijn geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg. Wij zijn ISO gecertificeerd, hetgeen de kwaliteit van ons werken borgt. We zijn ook gecertificeerd voor Zorg voor Borstvoeding. Je kunt dan ook elke vraag op dit gebied aan ons voorleggen. We werken met onze eigen lactatiekundigen die je graag begeleiden tijdens jouw borstvoedingsavontuur.

Verzekering en vergoedingen 

Het aantal uren zorg dat je krijgt, is altijd afhankelijk van jouw eigen situatie. Het kan zijn dat je meer of minder uren kraamzorg krijgt dan dat in het intakegesprek is besproken. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen samen met jou het aantal uren zorg dat je krijgt, als je hierover vragen hebt in de kraamweek dan kun je altijd bij je kraamverzorgende terecht.

Kraamzorg is noodzakelijke zorg, de kosten worden door de basisverzekering gedekt. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur, dat is in 2019 €4,40 per uur.  Bij sommige aanvullende verzekeringen wordt ook deze eigen bijdrage vergoed, je kunt bij de verzekering navragen of dit voor jou geldt.

Kraamzorg VDA heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract voor de kraamzorg. In 2019 gaat het om de volgende verzekeraars: Achmea, Aevitae, Agis, Anderzorg, ASR, Avero, Azivo, Besured, BeterDichtbij, Bewuzt, Caresco, Caresq, CZ, CZdirect, De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar, Delta Lloyd, Ditzo, DSW, Energiek, ENO, FBTO, Hema, IAK, Interpolis, IZA, IZA Cura, IZZ, Kiemer, Menzis, National Academic, OHRA, ONVZ, OZF, PMA, PNOzorg, Prolife, Promovendum, RMA, Salland, Salland ZorgDirect, Stad Holland, UMC, United Consumers, Univé, VGZ, Youcare, Zekur, Ziezo, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Ben je niet verzekerd, woon je in het buitenland of heb je een andere vraag? Onze medewerkers staan je graag te woord, bel naar 088-1167900.

Misschien vind je het fijn als de kraamverzorgende nog een aantal dagen langer bij je in huis is. Wil je meer kraamzorguren dan dat er vergoed worden door de zorgverzekering, dan is er een mogelijkheid (als de planning het toelaat) om extra uren zorg in te kopen. Voor meer informatie bel je naar 088-1167900.

Geboortezorg in Nederland – samenwerking rondom de zwangerschap

De zorgverleners in Nederland hebben afspraken gemaakt hoe ze met elkaar samenwerken om de best mogelijke zorg te kunnen geven aan jou en je baby. Dat noemen we integrale geboortezorg. Die zorg moet afgestemd zijn op jouw wensen en keuzes. Het is heel belangrijk dat jij betrouwbare, volledige en begrijpelijke informatie krijgt zodat je voor jouw de beste keuzes kunt maken. Je zorgverlener kan je daarbij helpen.

In de folder Geboortezorg in Nederland hier kun je lezen wat de afspraken zijn die de zorgverleners in Nederland hebben gemaakt. En welke zorg je kunt verwachten. Vanaf het moment dat je graag zwanger wilt worden tot zes weken na de bevalling. Je leest ook wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt voor jouw en je baby.

Zie ook onze leveringsvoorwaarden.

 

Terug