088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > WERKEN BIJ / VACATURES

WERKEN BIJ / VACATURES

Zorg voor moeder en gezin – Werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg VDA
Als kraamverzorgende ben je acht dagen te gast in een gezin waar je zorgt voor moeder en pasgeboren baby. Soms assisteer je bij de bevalling. We streven naar langdurige begeleiding, dus ook wanneer de bevalling nog maar net is begonnen. Na de bevalling zijn je belangrijkste taken de lichamelijke controles van moeder en kind. Jij zorgt ervoor dat het gezin na een week zelfstandig kan functioneren; ze weten waar ze op moeten letten, kunnen het kindje voeden, baden en mee naar buiten nemen.

Belangrijk is dat de moeder tijd krijgt en neemt om haar kindje te leren kennen. Dit organiseer je samen met de vader en eventuele broertjes en/of zusjes. Daarnaast doe je de normale dagelijkse huishoudelijke klusjes. Iedere dag poets je de badkamer en het toilet in verband met de hygiëne van de moeder. Naast zorg voor het gezin vervul je de rol van gastvrouw. Je maakt koffie/thee voor het bezoek, uiteraard met beschuit met muisjes. Kraamzorg VDA geeft vraaggerichte zorg, veel gaat in overleg met het gezin; wat vinden zij belangrijk en wat minder? Je maakt van de kraamtijd een feestje!

Werken in een team
Als kraamverzorgende werk je in een leuk team rondom de verloskundigenpraktijk, met als uitgangspunt om optimale kraamzorg te leveren aan de cliënt. Als kraamverzorgende vind je het leuk de rol van ambassadeur voor Kraamzorg VDA te vervullen. Je bent mede verantwoordelijk voor klantenwerving, realiseren van kraamzorguren en klanttevredenheid. Ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. In teamverband vinden intervisies en scholing plaats (incl accreditatiepunten voor KCKZ). Hierin komen zowel de inhoudelijke aspecten van de kraamzorg aan de orde als zaken die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat.

Kraamzorg VDA als werkgever
Kraamzorg VDA wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar medewerkers. Dit streven wij na door:

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.


Vacature: leerling (BBL)

Ben jij in de wieg gelegd voor het vak van kraamverzorgende?

En wil je leren en werken combineren en je loopbaan een uitstekende start geven in de kraamzorg? Wij betalen de opleiding, jij ontvangt salaris. Klinkt dat goed?

Branche-erkende leerwerktrajecten

Wij vinden het belangrijk om te investeren in de toekomst en de kwaliteit van de kraamzorg. Voor mensen met passie voor de kraamzorg, met of zonder zorgachtergrond.

Heb jij nog geen zorgachtergrond?

Dan bieden wij de branche erkende opleiding kraamzorg aan. In dit leerwerktraject word je in 12-15 maanden klaargestoomd tot het vak kraamverzorgende. Je combineert leren met werken en doet zo kennis en ervaring op. Meer informatie over deze volledige opleiding vind je op de geboortezorgacademie.

Heb jij al een zorgachtergrond?

Als je een opleiding Verzorgende IG (niveau 3) hebt, kun je versneld doorstromen tot kraamverzorgende. Je volgt dan een verkort traject en op maat gemaakt leerwerktraject.

Past het beroep kraamverzorgende bij jou?

In dit filmpje zie je wat het werken als kraamverzorgende bij VDA inhoudt. Leuk om eens naar te kijken. Mail gerust naar werkenbij@kraamvda.nl als je interesse hebt in een opleiding of meer wilt weten. Per oktober 2021 gaan wij weer leerlingen opleiden.

Kijk ook eens op de website van I Love Kraamzorg.

Weet je het zeker en past dit beroep jou? Dan kun je hier solliciteren:

Vacature: Kraamverzorgende

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde kraamverzorgende en heb jij passie voor je vak? Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan komen wij graag in contact met jou!

Functie
Als kraamverzorgende assisteer en ondersteun je de verloskundige bij een bevalling. Verzorg je de moeder en de baby, waarbij het fysiek en psychisch welbevinden centraal staan. Tevens geef je informatie en voorlichting aan de gezinsleden over de verzorging van de baby. Als kraamverzorgende heb je een signalerende rol waarbij de veiligheid en gezondheid van de baby centraal staat. Je coacht op de zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin, zodat ze na afloop van de kraamzorg vol vertrouwen verder kunnen. Het uitvoeren van huishoudelijke taken maakt ook onderdeel uit van het takenpakket.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een diploma kraamverzorgende en bent geregistreerd bij het Kenniscentrum kraamzorg (KCKZ). Je bent representatief, enthousiast, gemotiveerd, flexibel en cliëntgericht. Je bent bereid om in de avonden en nachten op wacht te staan en ingezet te worden. Tevens is een goede beheersing van de Engelse taal en het kunnen verlenen van partusassistentie een pré.

Wel diploma en geen ervaring?
Heb je wel een diploma als Verzorgende IG, maar geen ervaring in de kraamzorg? En wil je graag als kraamverzorgende werken? Informeer dan naar de mogelijkheden rondom een maatwerktraject bij ons via onze praktijkopleider. Mail naar werkenbij@kraamvda.nl of bel 088 – 11 67 900.

Wat bieden wij?
Jij zorgt voor onze cliënten en wij zorgen voor jou! Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35. Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Onregelmatige diensten worden conform CAO beloond. Je krijgt je de mogelijkheid om in een rooster te werken, ook als je een groot contract hebt (32 uur p/week). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het werken in korte blokken (4-5 dagen ipv 8 dagen aaneengesloten). Ook bieden we je scholingen aan voor je ontwikkeling en en alle verplichte scholingen worden vergoed in tijd én geld!

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met een van onze kraamzorgcoördinatoren via nummer: 088 – 11 67 900. Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze kun je sturen naar werkenbij@kraamvda.nl.

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf.

Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

Kom jij ons team versterken? We zien je sollicitatie graag:

Video: De kraamzorgsector
Video: Werken in de kraamzorg
Video: Het vak kraamverzorgende
Video: Werken bij een kraamzorgorganisatie
English Promotion Video Maternity Care
Deutsche Werbevideo Geburtshilfe
Terug