088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > WERKEN BIJ / VACATURES

WERKEN BIJ / VACATURES

Zorg voor moeder en gezin – Werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg VDA
Als kraamverzorgende ben je acht dagen te gast in een gezin waar je zorgt voor moeder en pasgeboren baby. Soms assisteer je bij de bevalling. We streven naar langdurige begeleiding, dus ook wanneer de bevalling nog maar net is begonnen. Na de bevalling zijn je belangrijkste taken de lichamelijke controles van moeder en kind. Jij zorgt ervoor dat het gezin na een week zelfstandig kan functioneren; ze weten waar ze op moeten letten, kunnen het kindje voeden, baden en mee naar buiten nemen.

Belangrijk is dat de moeder tijd krijgt en neemt om haar kindje te leren kennen. Dit organiseer je samen met de vader en eventuele broertjes en/of zusjes. Daarnaast doe je de normale dagelijkse huishoudelijke klusjes. Iedere dag poets je de badkamer en het toilet in verband met de hygiëne van de moeder. Naast zorg voor het gezin vervul je de rol van gastvrouw. Je maakt koffie/thee voor het bezoek, uiteraard met beschuit met muisjes. Kraamzorg VDA geeft vraaggerichte zorg, veel gaat in overleg met het gezin; wat vinden zij belangrijk en wat minder? Je maakt van de kraamtijd een feestje!

Werken in een team
Als kraamverzorgende werk je in een leuk team rondom de verloskundigenpraktijk, met als uitgangspunt om optimale kraamzorg te leveren aan de cliënt. Als kraamverzorgende vind je het leuk de rol van ambassadeur voor Kraamzorg VDA te vervullen. Je bent mede verantwoordelijk voor klantenwerving, realiseren van kraamzorguren en klanttevredenheid. Ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. In teamverband vinden intervisies en scholing plaats (incl accreditatiepunten voor KCKZ). Hierin komen zowel de inhoudelijke aspecten van de kraamzorg aan de orde als zaken die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat.

Kraamzorg VDA als werkgever
Kraamzorg VDA wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar medewerkers. Dit streven wij na door:

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

 

Benieuwd hoe het is om te werken als kraamverzorgende?
Lees dan hieronder enkele verhalen:

Als de roze wolk anders uitpakt (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Hoe ziet een dag van een kraamverzorgende eruit? (door onze  kraamverzorgende Francis van den Eijnde)

Een baby krijgen als je in scheiding ligt (door onze kraamverzorgende Anja Oppers)

Hoe je als kraamverzorgende het verschil kunt maken (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Werken met internationals, hoe is dat? (door onze kraamverzorgende Ingrid Tijssen)

Kramen in een asielzoekerscentrum (door kraamverzorgende Rose Anne).

Assisteren bij een bevalling??? (door onze kraamverzorgende/partusteam Peggy Vissers)

Wat betekent kraamzorg voor een mama? (door mama Tessy Moerenhout)

Kraamzorg is geen luxe! (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Als de baby veel te vroeg wordt geboren (door onze kraamverzorgende Mariska Roobol)

 

 


Vacature: Medewerker Bedrijfsbureau

Vacature Medewerker bedrijfsbureau Kraamzorg

Wat houdt de functie in?
Kraamzorg VDA levert kraamzorg en bevallingsassistentie in de regio Zuid-Oost Brabant. Om dat mogelijk te maken moet elke cliënt gekoppeld worden aan een beschikbare kraamverzorgende. Dat is soms best een gepuzzel, want vraag en aanbod zijn vaak niet gelijk. Soms lijkt het alsof alle baby’s tegelijk geboren worden en is het een enorme uitdaging om een beschikbare medewerker op tijd naar het gezin te sturen. Geboortes laten zich niet plannen. En toch moet er goed gepland worden! Die taak ligt bij de medewerkers van het bedrijfsbureau.

Als medewerker bedrijfsbureau sta je voor de uitdaging om kraamverzorgende en cliënten te matchen. Als planner heb je veel contact met kraamverzorgenden, cliënten en verloskundigen. Je contacteert kraamverzorgenden over wenselijke en noodzakelijke wijzigingen, informeert cliënten over de inzet van zorg en neemt telefoontjes van verloskundigen aan die om bevallingsassistentie vragen. Ook ben je samen met collega’s het eerste aanspreekpunt bij vragen over de planning en verricht je veel administratieve werkzaamheden. Je signaleert vroegtijdig mogelijke capaciteitsknelpunten en zorgt dat hier op ingespeeld wordt.

Wat vragen we van je?
Als planner hou je het hoofd koel waar anderen in paniek zouden raken. Je bent stressbestendig en hebt een analytisch denkvermogen. Werken op de planning bij VDA betekent dat je soms het onmogelijke mogelijk kan maken. Je denkt dan in oplossingen en durft samen met je team beslissingen te nemen die het beste zijn voor zowel de medewerker, cliënt als ons bedrijf. Daarvoor moet je snel kunnen schakelen, een goede helicopterview hebben en altijd een paar stappen vooruit denken. Daarnaast vragen we het volgende van je:

·        MBO+ denk- en werkniveau
·        Ervaring met geautomatiseerde systemen en procesmatig kunnen werken
·        Zelfstandig kunnen werken
·        Communicatief sterk en goede sociale vaardigheden
·        Flexibele inzetbaarheid qua werkdagen en werkuren. De werktijden liggen tussen 07.00 uur en 17.00 uur en in de weekenden tussen 07.00 en 13.00 uur. De diensten plan je zelf in, in overleg met je collega’s.

Wat bieden we je?
Een contract van 16 uur per week en een werkplek vol uitdagingen.
We bieden ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden en een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kraamzorg.

Zullen we kennismaken?
Als jij jezelf herkent in deze functie, dan zien we jouw CV voorzien van een toelichting graag tegemoet voor 30 mei a.s . Je kunt deze via e-mail sturen naar Kraamzorg VDA: werkenbij@kraamvda.nl

Gesprekken worden gepland in week 22. Inlichtingen over deze functie kun je opvragen bij Angelique van Brunschot:  088-11 67 900 of angeliquevanbrunschot@kraamvda.nl

Vacature: leerling (BBL)

Ben jij in de wieg gelegd voor het vak van kraamverzorgende?

En wil je leren en werken combineren en je loopbaan een uitstekende start geven in de kraamzorg? Wij betalen de opleiding, jij ontvangt salaris. Klinkt dat goed?

Branche-erkende leerwerktrajecten

Wij vinden het belangrijk om te investeren in de toekomst en de kwaliteit van de kraamzorg. Voor mensen met passie voor de kraamzorg, met of zonder zorgachtergrond.

Heb jij nog geen zorgachtergrond?

Dan bieden wij de branche erkende opleiding kraamzorg aan. In dit leerwerktraject word je in 12-15 maanden klaargestoomd tot het vak kraamverzorgende. Je combineert leren met werken en doet zo kennis en ervaring op. Meer informatie over deze volledige opleiding vind je op de geboortezorgacademie.

Heb jij al een zorgachtergrond?

Als je een opleiding Verzorgende IG (niveau 3) hebt, kun je versneld doorstromen tot kraamverzorgende. Je volgt dan een verkort traject en op maat gemaakt leerwerktraject.

Past het beroep kraamverzorgende bij jou?

In dit filmpje zie je wat het werken als kraamverzorgende bij VDA inhoudt. Leuk om eens naar te kijken. Mail gerust naar werkenbij@kraamvda.nl als je interesse hebt in een opleiding of meer wilt weten. Per oktober 2021 gaan wij weer leerlingen opleiden.

Kijk ook eens op de website van I Love Kraamzorg.

Weet je het zeker en past dit beroep jou? Dan kun je hier solliciteren:

Vacature: Kraamverzorgende

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde kraamverzorgende en heb jij passie voor je vak? Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan komen wij graag in contact met jou!

Functie
Als kraamverzorgende assisteer en ondersteun je de verloskundige bij een bevalling. Verzorg je de moeder en de baby, waarbij het fysiek en psychisch welbevinden centraal staan. Tevens geef je informatie en voorlichting aan de gezinsleden over de verzorging van de baby. Als kraamverzorgende heb je een signalerende rol waarbij de veiligheid en gezondheid van de baby centraal staat. Je coacht op de zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin, zodat ze na afloop van de kraamzorg vol vertrouwen verder kunnen. Het uitvoeren van huishoudelijke taken maakt ook onderdeel uit van het takenpakket.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een diploma kraamverzorgende en bent geregistreerd bij het Kenniscentrum kraamzorg (KCKZ). Je bent representatief, enthousiast, gemotiveerd, flexibel en cliëntgericht. Je bent bereid om in de avonden en nachten op wacht te staan en ingezet te worden. Tevens is een goede beheersing van de Engelse taal en het kunnen verlenen van partusassistentie een pré.

Wel diploma en geen ervaring?
Heb je wel een diploma als Verzorgende IG, maar geen ervaring in de kraamzorg? En wil je graag als kraamverzorgende werken? Informeer dan naar de mogelijkheden rondom een maatwerktraject bij ons via onze praktijkopleider. Mail naar werkenbij@kraamvda.nl of bel 088 – 11 67 900.

Wat bieden wij?
Jij zorgt voor onze cliënten en wij zorgen voor jou! Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35. Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Onregelmatige diensten worden conform CAO beloond. Je krijgt je de mogelijkheid om in een rooster te werken, ook als je een groot contract hebt (32 uur p/week). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het werken in korte blokken (4-5 dagen ipv 8 dagen aaneengesloten). Ook bieden we je scholingen aan voor je ontwikkeling en en alle verplichte scholingen worden vergoed in tijd én geld!

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met een van onze kraamzorgcoördinatoren via nummer: 088 – 11 67 900. Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze kun je sturen naar werkenbij@kraamvda.nl.

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf.

Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

Kom jij ons team versterken? We zien je sollicitatie graag:

Video: De kraamzorgsector
Video: Werken in de kraamzorg
Video: Het vak kraamverzorgende
Video: Werken bij een kraamzorgorganisatie
English Promotion Video Maternity Care
Deutsche Werbevideo Geburtshilfe
Terug