088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > WERKEN BIJ / VACATURES

WERKEN BIJ / VACATURES

Wil jij zorgen Voor De Allerkleinste?

Wij zijn op zoek naar dames die binnen 12 tot 15 maanden door ons opgeleid willen worden tot kraamverzorgende (BBL). Een achtergrond in de zorg is fijn (dan kun je waarschijnlijk een korter traject volgen) maar ook als je nog geen ervaring in de zorg hebt, zijn er mogelijkheden. Als je maar een switch wil maken naar een functie waarin je het verschil kunt maken voor nieuwe wereldburgers en hun gezinnen!

Hoe mooi is het om van grote betekenis te zijn voor pasgeboren kindjes en gezinnen. Jij bent de steun en toeverlaat waar ze op kunnen bouwen en begeleidt hen bij de eerste stappen in het ouderschap.

👉 VDA is een fijne werkgever, waar medewerkers gezien en gehoord worden. Wij vinden korte lijntjes met de praktijkopleider en de leidinggevenden erg belangrijk. Medewerkers geven met gemiddeld een 8.1 aan dat ze zeer tevreden zijn over VDA als werkgever!

👉 We hechten veel waarde aan het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden. We bieden bij- en nascholing en intervisie aan en daarnaast is er veel aandacht voor de teams.

👉 We bieden een startsalaris aan voor carrière switchers, wat ruim boven de CAO is: Leerlingen, die 21 of ouder zijn en beschikken over minimaal 3 jaar werkervaring, starten met een salaris van 2220 Euro bruto per maand (dit salaris is op basis van 36 uur per week).

👉 Als leerling werk je 24 uur gemiddeld per week. We denken maximaal met je mee om het leerlingschap af te stemmen op je werk-privé balans.

Meer weten? Neem dan vooral contact op met onze praktijkopleider door een mail te sturen naar werkenbij@kraamvda.nl.

 

Weet ook dat we iedere laatste dinsdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur een JobStart organiseren, waarbij je gewoon binnen kunt lopen voor meer informatie en om de sfeer te proeven! Je bent van harte welkom op de Hurksestraat 42-20 in Eindhoven.

En een dagje vrijblijvend meelopen met een van onze kraamverzorgenden behoort ook tot de mogelijkheden!

#werkenindekraamzorg #bbl #vacature #leren #geboortezorg

 

Leuk dat je deze pagina bezoekt! Als je klikt op de foto waarmee jij je het meest kan identificeren, vind je waarschijnlijk sneller wat je zoekt.

Senna (19) heeft de opleiding verzorgende IG  afgerond en wil als kraamverzorgende aan de slag. Miranda (48) komt uit de ouderenzorg en wil switchen naar kraamzorg.
Esther (51) heeft geen zorgachtergrond en wil als kraamverzorgende aan de slag. Dianne (49) is 20 jaar geleden kraamverzorgende geweest en wil weer herintreden.

 

Elke laatste dinsdag van de maand kun je ook bij ons binnenlopen tussen 15:30 – 17:00 uur. Dan is er JobStart, een vrije inloop.

Zorg voor moeder en gezin – Werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg VDA
Als kraamverzorgende ben je te gast in een gezin waar je zorgt voor moeder en pasgeboren baby. Soms assisteer je bij de bevalling. We streven naar langdurige begeleiding, dus ook wanneer de bevalling nog maar net is begonnen. Na de bevalling zijn je belangrijkste taken de lichamelijke controles van moeder en kind. Jij zorgt ervoor dat het gezin na een week zelfstandig kan functioneren; ze weten waar ze op moeten letten, kunnen het kindje voeden, baden en mee naar buiten nemen.

Belangrijk is dat de moeder tijd krijgt en neemt om haar kindje te leren kennen. Dit organiseer je samen met de vader en eventuele broertjes en/of zusjes. Daarnaast doe je de normale dagelijkse huishoudelijke klusjes. Iedere dag poets je de badkamer en het toilet in verband met de hygiëne van de moeder. Naast zorg voor het gezin vervul je de rol van gastvrouw. Je maakt koffie/thee voor het bezoek, uiteraard met beschuit met muisjes. Kraamzorg VDA geeft vraaggerichte zorg, veel gaat in overleg met het gezin; wat vinden zij belangrijk en wat minder? Je maakt van de kraamtijd een feestje!

Werken in een team
Als kraamverzorgende werk je in een leuk team rondom de verloskundigenpraktijk, met als uitgangspunt om optimale kraamzorg te leveren aan de cliënt. Als kraamverzorgende vind je het leuk de rol van ambassadeur voor Kraamzorg VDA te vervullen. Je bent mede verantwoordelijk voor klantenwerving, realiseren van kraamzorguren en klanttevredenheid. Ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. In teamverband vinden intervisies en scholing plaats (incl accreditatiepunten voor KCKZ). Hierin komen zowel de inhoudelijke aspecten van de kraamzorg aan de orde als zaken die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat.

Kraamzorg VDA als werkgever
Kraamzorg VDA wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar medewerkers. Dit streven wij na door:

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

Benieuwd hoe het is om te werken als kraamverzorgende?
Lees dan hieronder enkele verhalen:

Als de roze wolk anders uitpakt (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Hoe ziet een dag van een kraamverzorgende eruit? (door onze  kraamverzorgende Francis van den Eijnde)

Een baby krijgen als je in scheiding ligt (door onze kraamverzorgende Anja Oppers)

Hoe je als kraamverzorgende het verschil kunt maken (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Werken met internationals, hoe is dat? (door onze kraamverzorgende Ingrid Tijssen)

Assisteren bij een bevalling??? (door onze kraamverzorgende/partusteam Peggy Vissers)

Wat betekent kraamzorg voor een mama? (door mama Tessy Moerenhout)

Kraamzorg is geen luxe! (door onze gepensioneerde kraamverzorgende Gerrie van Doorn)

Als de baby veel te vroeg wordt geboren (door onze kraamverzorgende Mariska Roobol)

 

“Hoi, ik ben Marianne van Laarhoven (52), woon in Best en werk al 34 jaar bij kraamzorg VDA, eerst als kraamverzorgende en nu alweer zo’n 17 jaar als praktijkopleider. Mbt opleidingen en diploma’s is nogal wat veranderd de laatste jaren. Of je nu herintreder bent, net van school komt, of van carrière wilt switchen, ik weet de route er naartoe.

Ben jij een zorgtype, spreek je redelijk Engels, ben je flexibel, heb je een auto en woon je in de regio van Eindhoven? Dan ben je van harte welkom om eens vrijblijvend kennis te komen maken, sfeer te proeven op kantoor en eventueel een dagje meelopen met een van onze kraamverzorgende om erachter te komen of je het vak net zo leuk vindt als het je lijkt.

Schroom niet om contact met me op te nemen 088-1167900. Weet ook dat elke laatste dinsdag van de maand er een Jobstart is van 15:30 tot 16:30 uur waar je gewoon kunt komen binnenlopen (Hurksestraat 42-20 in Eindhoven).”

 

 

 


Vacature: leerling (BBL)
Wil jij zorgen Voor De Allerkleinste?
Wij zijn op zoek naar dames die door ons willen worden opgeleid tot kraamverzorgende (BBL) binnen 12 tot 15 maanden. Een achtergrond in de zorg is fijn (dan kun je waarschijnlijk een korter traject volgen) maar ook als je nog geen ervaring in de zorg hebt, zijn er mogelijkheden. Als je maar een switch wil maken naar een functie waarin je het verschil kunt maken voor nieuwe wereldburgers en hun gezinnen!
Hoe mooi is het om van grote betekenis te zijn voor pasgeboren kindjes en gezinnen. Jij bent de steun en toeverlaat waar ze op kunnen bouwen en begeleidt hen bij de eerste stappen in het ouderschap.
👉 VDA is een fijne werkgever, waar medewerkers gezien en gehoord worden. Wij vinden korte lijntjes met de praktijkopleider en de leidinggevenden erg belangrijk. Medewerkers geven met gemiddeld een 8.1 aan dat ze zeer tevreden zijn over VDA als werkgever!
👉 We hechten veel waarde aan het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden. We bieden bij- en nascholing en intervisie aan en daarnaast is er veel aandacht voor de teams.
👉 We bieden een startsalaris aan voor carrière switchers, wat ruim boven de CAO is: Leerlingen, die 21 of ouder zijn en beschikken over minimaal 3 jaar werkervaring, starten met een salaris van € 2264 bruto per maand (dit salaris is op basis van 36 uur per week). Dit startsalaris is exclusief 8% vakantiegeld en 7,7% eindejaarsuitkering. Daarnaast ontvang je voor onregelmatige uren in de weekenden een toeslag van 40% op dit salaris.
👉 Als leerling werk je 24 uur gemiddeld per week. We denken maximaal met je mee om het leerlingschap af te stemmen op je werk-privé balans.
Meer weten?
Neem dan vooral contact op met onze praktijkopleider Marianne van Laarhoven via telefoon/WhatsApp: 06-52444089 of mail: werkenbij@kraamvda.nl.
Weet ook dat we iedere laatste dinsdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur een JobStart organiseren, waarbij je gewoon binnen kunt lopen voor meer informatie en om de sfeer te proeven! Je bent van harte welkom op de Hurksestraat 42-20 in Eindhoven. De eerstvolgende JobStart is dus 28 maart.
En een dagje vrijblijvend meelopen met een van onze kraamverzorgenden behoort ook tot de mogelijkheden!

Branche-erkende leerwerktrajecten

Wij vinden het belangrijk om te investeren in de toekomst en de kwaliteit van de kraamzorg. Voor mensen met passie voor de kraamzorg, met of zonder zorgachtergrond.

Heb jij nog geen zorgachtergrond?

Dan bieden wij de branche erkende opleiding kraamzorg aan. In dit leerwerktraject word je in 12-15 maanden klaargestoomd tot het vak kraamverzorgende. Je combineert leren met werken en doet zo kennis en ervaring op. Meer informatie over deze volledige opleiding vind je op de geboortezorgacademie.

Heb jij al een zorgachtergrond?

Als je een opleiding Verzorgende IG (niveau 3) hebt, kun je versneld doorstromen tot kraamverzorgende. Je volgt dan een verkort traject en op maat gemaakt leerwerktraject.

Past het beroep kraamverzorgende bij jou?

In dit filmpje zie je wat het werken als kraamverzorgende bij VDA inhoudt. Leuk om eens naar te kijken.

We leiden continue toekomstig kraamverzorgenden op, zo'n 4-5 keer per jaar start er een opleiding. Mail gerust naar werkenbij@kraamvda.nl als je interesse hebt in een opleiding of meer wilt weten.

Kijk ook eens op de website van I Love Kraamzorg.

Weet je het zeker en past dit beroep jou? Dan kun je hier solliciteren:

Vacature: Kraamverzorgende

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde kraamverzorgende en heb jij passie voor je vak? Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan komen wij graag in contact met jou!

Functie
Als kraamverzorgende assisteer en ondersteun je de verloskundige bij een bevalling. Verzorg je de moeder en de baby, waarbij het fysiek en psychisch welbevinden centraal staan. Tevens geef je informatie en voorlichting aan de gezinsleden over de verzorging van de baby. Als kraamverzorgende heb je een signalerende rol waarbij de veiligheid en gezondheid van de baby centraal staat. Je coacht op de zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin, zodat ze na afloop van de kraamzorg vol vertrouwen verder kunnen. Het uitvoeren van huishoudelijke taken maakt ook onderdeel uit van het takenpakket.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een diploma kraamverzorgende en bent geregistreerd bij het Kenniscentrum kraamzorg (KCKZ). Je bent representatief, enthousiast, gemotiveerd, flexibel en cliëntgericht. Je bent bereid om in de avonden en nachten op wacht te staan en ingezet te worden. Tevens is een goede beheersing van de Engelse taal en het kunnen verlenen van partusassistentie een pré.

Wel diploma en geen ervaring?
Heb je wel een diploma als Verzorgende IG, maar geen ervaring in de kraamzorg? En wil je graag als kraamverzorgende werken? Informeer dan naar de mogelijkheden rondom een maatwerktraject bij ons via onze praktijkopleider. Mail naar werkenbij@kraamvda.nl of bel 088 – 11 67 900.

Wat bieden wij?
Jij zorgt voor onze cliënten en wij zorgen voor jou! Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35. Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Onregelmatige diensten worden conform CAO beloond. Je krijgt je de mogelijkheid om in een rooster te werken, ook als je een groot contract hebt (32 uur p/week). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het werken in korte blokken (4-5 dagen ipv 8 dagen aaneengesloten). Ook bieden we je scholingen aan voor je ontwikkeling en en alle verplichte scholingen worden vergoed in tijd én geld!

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met een van onze kraamzorgcoördinatoren via nummer: 088 – 11 67 900. Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze kun je sturen naar werkenbij@kraamvda.nl.

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf.

Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

Kom jij ons team versterken? We zien je sollicitatie graag:

Video: De kraamzorgsector
Video: Werken in de kraamzorg
Video: Het vak kraamverzorgende
Video: Werken bij een kraamzorgorganisatie
English Promotion Video Maternity Care
Deutsche Werbevideo Geburtshilfe
Terug
WhatsApp ons