088 - 11 67 900 |contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > WERKEN BIJ / VACATURES

WERKEN BIJ / VACATURES

Zorg voor moeder en gezin – Werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg VDA
Als kraamverzorgende ben je acht dagen te gast in een gezin waar je zorgt voor moeder en pasgeboren baby. Soms assisteer je bij de bevalling. We streven naar langdurige begeleiding, dus ook wanneer de bevalling nog maar net is begonnen. Na de bevalling zijn je belangrijkste taken de lichamelijke controles van moeder en kind. Jij zorgt ervoor dat het gezin na een week zelfstandig kan functioneren; ze weten waar ze op moeten letten, kunnen het kindje voeden, baden en mee naar buiten nemen.

Belangrijk is dat de moeder tijd krijgt en neemt om haar kindje te leren kennen. Dit organiseer je samen met de vader en eventuele broertjes en/of zusjes. Daarnaast doe je de normale dagelijkse huishoudelijke klusjes. Iedere dag poets je de badkamer en het toilet in verband met de hygiëne van de moeder. Naast zorg voor het gezin vervul je de rol van gastvrouw. Je maakt koffie/thee voor het bezoek, uiteraard met beschuit met muisjes. Kraamzorg VDA geeft vraaggerichte zorg, veel gaat in overleg met het gezin; wat vinden zij belangrijk en wat minder? Je maakt van de kraamtijd een feestje!

Werken in een team
Als kraamverzorgende werk je in een leuk team rondom de verloskundigenpraktijk, met als uitgangspunt om optimale kraamzorg te leveren aan de cliënt. Als kraamverzorgende vind je het leuk de rol van ambassadeur voor Kraamzorg VDA te vervullen. Je bent mede verantwoordelijk voor klantenwerving, realiseren van kraamzorguren en klanttevredenheid. Ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. In teamverband vinden intervisies en scholing plaats (incl accreditatiepunten voor KCKZ). Hierin komen zowel de inhoudelijke aspecten van de kraamzorg aan de orde als zaken die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat.

Kraamzorg VDA als werkgever
Kraamzorg VDA wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar medewerkers. Dit streven wij na door:

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.


Vacature: Medewerker bedrijfsbureau

Functieomschrijving

Over Kraamzorg VDA
VDA is een kraamzorgorganisatie die kraamzorg levert aan vele jonge gezinnen in Zuidoost en Noordoost Brabant. We werken nauw samen met verloskundigen en ziekenhuizen in deze regio. Onze organisatie is 24/7 bereikbaar om cliënten op het juiste tijdstip van zorg te kunnen voorzien. Geboortes laten zich immers niet plannen!

Wat houdt dit in ?
Als medewerker bedrijfsbureau Kraamzorg sta je voor de uitdaging om kraamverzorgenden en cliënten te matchen. Je verzorgt de planning op basis van gegevens die de coördinator aanlevert en je verzorgt het administratieve proces van aanmelding tot facturering en ontvang je en verwerk je de (telefonische ) contacten met kraamzorg. Je staat cliënten, kraamverzorgenden en verloskundigen telefonisch te woord. Gemaakte afspraken en bijzonderheden verwerk je in het systeem ISK. Het maken van roosters voor de kraamverzorgenden en deelnemen aan het afdelingsoverleg behoort ook tot je taken.

Het kan echt hectisch zijn op drukke momenten, maar des te leuker als het dan allemaal lukt.

Wat verwachten wij?
Je bent flexibel inzetbaar t.a.v. te werken dagen/dagdelen. Werktijden liggen momenteel tussen 07.00 uur en 17.00 uur op doordeweekse dagen en in het weekend tussen 07.00 uur en 13.00 uur. Ook is het mogelijk dat je mee diensten draait bij de bereikbare dienst buiten kantoortijden. Deze diensten plan je zelf in, in overleg met je collega’s.

Wat bieden wij?
Een werkplek vol uitdagingen en multitasking, en we doen een beroep op jouw creatief zijn in oplossingen en het signaleren van knelpunten.Wij bieden ontwikkel - en opleidingsmogelijkheden en een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kraam, salarisschaal FWG 35. Een contract van 20 uur per week.

Wat vragen wij?
MBO+ denk- en werk niveau. Ervaring met het matchen van vraag en aanbod onder tijdsdruk. Kennis met de processen van zorginzet en verwerking van de zorguren en de administratieve verwerking. Als je geordend kunt werken, stressbestendig, klantvriendelijk, accuraat, beheersing van de Engelse taal en computervaardig bent, dan ben je zeker welkom.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij direct solliciteren?
Als jij jezelf herkent in deze functie, dan zien we jouw CV voorzien van een toelichting graag tegemoet, voor 8 april 2019. Inlichtingen over deze functie kun je opvragen bij: Angelique van Brunschot, Manager Bedrijfsvoering 088-11 67 900.

BBL Opleiding

Functieomschrijving

Kraamzorg VDA als werkgever
Kraamzorg VDA wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar medewerkers. Dit streven wij na door:
• betrokkenheid en verantwoordelijkheid
• goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
• uitdaging te bieden, zowel in praktijk als in theorie
• de mogelijkheid om in roosters te werken
• scholingen voor je te regelen
• tijd én geld te vergoeden voor alle verplichte scholingen!

Werken en leren tegelijk
Binnen kraamzorg VDA heb je de mogelijkheid om via de BBL-route (Beroeps Begeleidende Leerweg) een toekomst op te bouwen. Tijdens het volgen van een BBL-opleiding ben je in dienst van VDA. Je werkt in de praktijk en volgt daarnaast het theoretisch gedeelte van de opleiding aan de Geboortezorg Academie.

Opleidingen
Ieder jaar stellen wij opnieuw vast hoeveel leerlingen we willen opleiden.
In september 2019 bieden wij de volgende BBL-opleidingen aan:
• Brancheopleiding Kraamverzorgende A > geschikt voor Verzorgenden (IG) en verpleegkundigen die in de kraamzorg willen gaan werken > duur 4 maanden.
• Brancheopleiding Kraamverzorgende B > geschikt voor leerlingen met zorgachtergrond op niveau 2 > duur 7 maanden.
• Brancheopleiding Kraamverzorgende C > geschikt voor leerlingen zonder zorgachtergrond > duur 18 maanden / 1,5 jaar.

Informatie over de verschillende opleidingen vind je op www.geboortezorgacademie.nl

Leerarbeidsovereenkomst
Je solliciteert bij kraamzorg VDA. Tijdens de opleiding ontvang je een (leerling) salaris volgens CAO. Daarnaast betaalt VDA de opleidingskosten.

Meer informatie?
Meer weten over de BBL-mogelijkheden bij kraamzorg VDA? Neem contact op met de afdeling Praktijkopleiding via telefoonnummer 06-52444089.

Soort dienstverband: wordt voor de duur van de opleiding vastgesteld.

Sollicitatiegesprekken
Woensdag 3 april 14-16 uur
Dinsdag 9 april van 14-16 uur
Donderdag 11 april 14-16 uur

Vacature: Bereikbaarheidsdienst

Ben jij die collega waar wij naar op zoek zijn? Reageer dan nu en meld je aan!

Wat ga je doen?
Als medewerker bereikbare dienst verzorg je de bereikbaarheid voor Kraamzorg VDA tussen 17.00 uur en 7.00 uur op doordeweekse dagen en in het weekend tussen 13.00 en 07.00 uur. Je werkt vanuit thuis en krijgt de beschikking over een mobiele telefoon en laptop. Je zorgt voor een tijdige inzet van kraamverzorgenden bij bevallingen en bij de start van de kraamzorg na thuiskomst uit het ziekenhuis. Tevens verwerk je de inzetgegevens in het systeem. Tussen 17.00 en 7.00 ben jij degene die de telefonische vragen beantwoordt van cliënten en medewerkers. Bij aanvang en einde van je dienst vindt een overdracht plaats met de medewerker van het bedrijfsbureau die overdag zorgt voor de planning en inzet.

Wat vragen wij?
• Je hebt minimaal diploma verzorgende niveau 3 en werkervaring
• Je hebt bij voorkeur ervaring met de regelgeving binnen de kraamzorg en het matchen van vraag en aanbod onder tijdsdruk
• Je hebt een flexibele instelling en beschikt over inlevingsvermogen, oplossend vermogen en overtuigingskracht
• Je hebt voldoende ervaring met computergebruik en kunt zelfstandig werken
• Je bent daarbij klantvriendelijk en stressbestendig, bent accuraat en hebt een goede telefoonstem
• Je draagt samen met je collega’s verantwoordelijkheid voor het maken van het rooster voor de bereikbaarheid.

Wat bieden wij?
• Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35.
• Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
• Vergoeding van 4 uur (waarvan 2 uur met ort toeslag) voor dienst van 17.00-7.00 uur van ma t/m vrij
• Vergoeding van 6,5 uur (waarvan 3 uur met ort toeslag) voor dienst van 13.00-7.00 uur in het weekend
• Contract van gemiddeld 8 uur per week
• Facilitering gebruik laptop en telefoon

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze mag je naar werkenbij@kraamvda.nl mailen.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Angelique van Brunschot, manager Bedrijfsvoering (telefoon 088- 11 67 900).

Vacature: Kraamverzorgende

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde kraamverzorgende en heb jij passie voor je vak? Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan komen wij graag in contact met jou!

Functie
Als kraamverzorgende assisteer en ondersteun je de verloskundige bij een bevalling. Verzorg je de moeder en de baby, waarbij het fysiek en psychisch welbevinden centraal staan. Tevens geef je informatie en voorlichting aan de gezinsleden over de verzorging van de baby. Als kraamverzorgende heb je een signalerende rol waarbij de veiligheid en gezondheid van de baby centraal staat. Je coacht op de zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin, zodat ze na afloop van de kraamzorg vol vertrouwen verder kunnen. Het uitvoeren van huishoudelijke taken maakt ook onderdeel uit van het takenpakket.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een diploma kraamverzorgende en bent geregistreerd bij het Kenniscentrum kraamzorg (KCKZ). Je bent representatief, enthousiast, gemotiveerd, flexibel en cliëntgericht. Je bent bereid om in de avonden en nachten op wacht te staan en ingezet te worden. Tevens is een goede beheersing van de Engelse taal en het kunnen verlenen van partusassistentie een pré.

Wel diploma en geen ervaring?
Heb je wel een diploma als Verzorgende IG, maar geen ervaring in de kraamzorg? En wil je graag als kraamverzorgende werken? Informeer dan naar de mogelijkheden rondom een maatwerktraject bij ons via onze praktijkopleider. Mail naar werkenbij@kraamvda.nl of bel 088 – 11 67 900.

Wat bieden wij?
Jij zorgt voor onze cliënten en wij zorgen voor jou! Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35. Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Onregelmatige diensten worden conform CAO beloond. Je krijgt de mogelijkheid om in roosters te werken als je een groot contract hebt, we bieden je scholingen aan voor je ontwikkeling en en alle verplichte scholingen worden vergoed in tijd én geld!

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met een van onze kraamzorgcoördinatoren via nummer: 088 – 11 67 900. Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze kun je sturen naar werkenbij@kraamvda.nl.

Stages
Kraamzorg VDA is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Calibris) erkend leerbedrijf.

Dit houdt in dat we studenten mee opleiden.

Vacature: Kraamverzorgende partusteam

Voor ons partusteam zijn wij op zoek naar een enthousiaste kraamverzorgende om ons team te komen versterken. Het partusteam verzorgt partusassistenties (assistentie bij de bevalling) en het opstarten van de kraamzorg in het werkgebied.

Ben jij die kraamverzorgende die een bijdrage wil leveren aan deze speciale gebeurtenis in een mensenleven? Reageer dan nu en meld je aan!

Wat ga je doen?
Als kraamverzorgende in het partusteam word je tijdens vooraf vastgelegde wachtdiensten ingezet bij (verplaatste) thuisbevallingen inclusief vroegtijdige inzet bij partusassistentie. Je verzorgt tevens de eerste opstart van de kraamzorg aansluitend aan het ontslag van moeder en kind uit het ziekenhuis buiten kantoortijd.

Wat bieden wij?
Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO BO geboortezorg, salarisniveau FWG 35. Je neemt deel in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Je krijgt een contract van 40 uur per periode (10 uur per week) en werkt volgens een rooster. Deelname aan het partusteam is mogelijk in combinatie met werken als oproepmedewerker in de kraamzorg. Het partusteam verzorgt zelf de roostering.
Je ontvangt een wachtvergoeding van 11 minuten per uur, tevens bieden we je specifieke scholing op het gebied van partusassistentie.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een diploma kraamverzorgende en bent geregistreerd bij het Kenniscentrum kraamzorg (KCKZ). Ervaring met betrekking tot het uitvoeren van partusassistentie is een vereiste. Je bent inzetbaar gedurende de wachtblokken (0:00-7:00 uur en 18:00-24:00 uur) en kunt binnen de vereiste tijd van één uur na oproep bij de cliënt zijn. Je bent representatief, enthousiast, gemotiveerd, flexibel en cliëntgericht. Met de verloskundige heb je een intensieve samenwerking, waarbij je haar op een servicegerichte manier ondersteunt. Je bent in staat om een deskundige bijdrage te leveren aan de invulling van de integrale geboortezorg en als zodanig ben je een ambassadeur voor het partusteam en daarmee voor de hele afdeling Kraamzorg.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie verzoeken we je contact op te nemen met een van onze kraamzorgcoördinatoren via nummer: 088 - 11 67 900.
Herken je jezelf in dit profiel, dan ontvangen wij graag jouw cv voorzien van een motivatie. Deze kun je sturen naar kraam@kraamvda.nl

Video: De kraamzorgsector
Video: Werken in de kraamzorg
Video: Het vak kraamverzorgende
Video: Werken bij een kraamzorgorganisatie
English Promotion Video Maternity Care
Deutsche Werbevideo Geburtshilfe
Terug