088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Jouw kraamtijd > ZWANGERSCHAP

ZWANGERSCHAP

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Een bijzondere tijd: je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je verwacht van ons professionele zorg met persoonlijke aandacht. Een kraamverzorgende die er voor jou, je kindje en jullie gezin is. Op een ontspannen manier, waar jij je goed bij voelt. Daarom staan wij graag voor je klaar: voor, tijdens en na je bevalling.
We bieden jullie graag de beste start op een ontspannen manier. Aandacht voor veiligheid, verzorging en voeding staat voorop. Je kraamtijd is een van de belangrijke momenten in je leven. We gaan voor goede zorg!


Geboortezorg in Nederland

Samenwerking rondom de zwangerschap

De zorgverleners in Nederland hebben afspraken gemaakt hoe ze met elkaar samenwerken om de best mogelijke zorg te kunnen geven aan jou en je baby. Dat noemen we integrale geboortezorg. Die zorg moet afgestemd zijn op jouw wensen en keuzes. Het is heel belangrijk dat jij betrouwbare, volledige en begrijpelijke informatie krijgt zodat je voor jouw de beste keuzes kunt maken. Je zorgverlener kan je daarbij helpen.

In de folder Geboortezorg in Nederland hier kun je lezen wat de afspraken zijn die de zorgverleners in Nederland hebben gemaakt. En welke zorg je kunt verwachten. Vanaf het moment dat je graag zwanger wilt worden tot zes weken na de bevalling. Je leest ook wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt voor jouw en je baby.

Zie ook onze leveringsvoorwaarden.

Kraamzorg uitgelegd
Groeigids
Zwanger worden
Meerlingzwangerschap

Ben je in verwachting van meer dan één kindje? Dan ben je waarschijnlijk erg blij en misschien ook wel een beetje in shock. Want er komt nog meer op je af als je zwanger bent van een tweeling. Gelukkig staat Kraamzorg VDA graag voor jullie klaar.

Extra zorg en ondersteuning

Als je bevalt van een meerling, heb je recht op meer uren kraamzorg. Je zult er rekening mee moeten houden dat je na je bevalling wat langer in het ziekenhuis zult blijven. Elke dag in het ziekenhuis wordt in mindering gebracht op het aantal uren en dagen kraamzorg. Dit komt uitgebreid ter sprake tijdens het intakegesprek.

Bevalling

Bevallen van een meerling doe je altijd onder medische begeleiding in het ziekenhuis. Er kunnen namelijk relatief veel complicaties optreden tijdens de bevalling. Ook worden meerlingen in de regel vroeger geboren dan eenlingen. Een medische bevalling staat onder leiding van een arts of klinisch verloskundige. Jouw eigen verloskundige en de kraamverzorgende van VDA zie je dus pas na je ontslag uit het ziekenhuis.

Kraamweek

Onze kraamverzorgende leert je in de kraamweek alles over het veilig verzorgen en voeden van jouw kindjes. Ze zit boordevol tips en adviezen hoe je dat zelfstandig en zelfverzekerd kunt doen. Ook het geven van borstvoeding vraagt om speciale aandacht. Onze lactatiekundigen helpen je daarom met het laten slagen van de borstvoeding bij een meerling. Natuurlijk staat onze kraamverzorgende ook klaar voor jouw gezin, zodat jij en je partner optimaal kunnen genieten van jullie dubbele geluk.

NVOM

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) kun je veel informatie omtrent meerlingen vinden. Het is een belangenvereniging die zoveel mogelijk vragen probeert te beantwoorden waar ouders tegenaan lopen. Ook is er een grote community waar ouders elkaar ontmoeten en hun ervaringen delen.

Moeders voor Moeders
Dunstan Babytaal

Dunstan Babytaal: een handleiding van je baby

Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een absoluut gehoor heeft ontdekt dat alle pasgeboren baby’s vijf geluiden maken gebaseerd op reflexen waarmee ze aangeven of ze honger hebben, moe zijn, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben of ongemak hebben aan de huid (een vieze luier, te warm, te koud). Met een goede uitleg van de verschillen tussen deze geluiden en met voorbeelden van baby’s die deze geluiden maken kan iedereen de geluiden leren herkennen en direct weten wat de baby nodig heeft.

Dunstan Babytaal methode

De Dunstan Babytaal methode werkt als een handleiding voor je baby. Zo ben je in staat om vanaf het allereerste begin goed afgestemd te raken op je pasgeboren baby. Dat geeft je zelfvertrouwen en rust.

De kraamverzorgenden van VDA zijn bekend met de Dunstan Babytaal en kunnen je tijdens de kraamtijd helpen de babygeluiden te leren herkennen. Op dit moment is kraamzorg VDA nog in opleiding om gecertificeerd te worden door Babytaal. Bijna al onze kraamverzorgenden hebben de opleiding gevolgd.
Meer informatie over de Dunstan Babytaal vind je op www.babytaal.nl

Wil je je goed voorbereiden en in je zwangerschap alvast wat meer weten van Dunstan Babytaal? Bekijk dan de workshops die je kunt volgen.

Verzekering en vergoeding

Het aantal uren zorg dat je krijgt, is altijd afhankelijk van jouw eigen situatie. Het kan zijn dat je meer of minder uren kraamzorg krijgt dan dat in het intakegesprek wordt besproken. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen samen met jou het aantal uren zorg dat je krijgt, als je hierover vragen hebt in de kraamweek dan kun je altijd bij je kraamverzorgende terecht. In dit document worden de kraamzorguren uitgelegd: Uren kraamzorg uitgelegd.

Kraamzorg is noodzakelijke zorg, de kosten worden door de basisverzekering gedekt. Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen, dat ligt aan jouw (aanvullende) verzekering. Hier vind je meer over de tarieven, check bij jouw eigen zorgverzekering wat voor jou geldt.

Kraamzorg VDA heeft met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland een contract voor de kraamzorg, de enige uitzondering is zorgverzekeraar Caresq. Ben je niet verzekerd, woon je in het buitenland of heb je een andere vraag? Onze medewerkers staan je graag te woord, bel naar 088-1167900.

Misschien vind je het fijn als de kraamverzorgende nog een aantal dagen langer bij je in huis is. Wil je meer kraamzorguren dan dat er vergoed worden door de zorgverzekering, dan is er een mogelijkheid (als de planning het toelaat) om extra uren zorg in te kopen. Voor meer informatie over extra zorguren bel je naar 088-1167900 of stuur je een mail naar kraam@kraamvda.nl.

Maternify: download de app
Terug