088 - 11 67 900 |contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Jouw kraamtijd > VOOR DE BEVALLING

VOOR DE BEVALLING

Het intakegesprek
In de zevende maand van je zwangerschap neemt je contactpersoon contact met je op voor een intakegesprek om je wensen en de mogelijkheden nog beter af te stemmen. Als je je eerste kindje verwacht, of als er bijzondere omstandigheden zijn, vindt het gesprek bij je thuis plaats. Krijg je een tweede of daaropvolgend kindje? Dan hangt het af van welke zorgverzekering je hebt of de intake telefonisch afgehandeld wordt of dat er weer een huisbezoek plaatsvindt. Gedurende je hele zwangerschap heb je 1 contactpersoon.

De volgende onderwerpen bespreken we in ieder geval:

Bekijk deze video’s om je goed voor te bereiden op het intakegesprek.

Arbocheck
De zorgconsulente zal tijdens het intakegesprek ook een zogenaamde ‘arbocheck’ doen. Zij neemt met je door of de kraamverzorgende in jouw woning op een veilige en prettige manier haar werkzaamheden kan verrichten. Hierbij hanteren wij de regelgeving m.b.t. arbeidsomstandigheden en hygiëne. De zorgconsulente zal je indien nodig adviseren welke materialen in huis dienen te zijn en/of wat je voor je bevalling dient te regelen. Denk hierbij aan het verhogen van je bed met bedverhogers (klossen). Deze kun je lenen via een thuiszorgwinkel. De zorgconsulente noteert haar bevindingen en de gemaakte afspraken op het formulier en laat dit bij je achter.

Mantelzorg
Het is goed om na te denken of er in de kraamtijd zaken zijn die ook een mantelzorger (partner, familie, vrienden) kan doen. In de uren dat de kraamverzorgende er niet is, kan wat extra hulp nodig zijn. Als je bijvoorbeeld nog niet zo mobiel bent. Is er geen mantelzorger beschikbaar, dan is het mogelijk extra uren kraamzorg in te kopen. Die komen dan voor eigen rekening conform de geldende tarieven.


Terug