088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Jouw kraamtijd > ONS BEVALLINGSTEAM

ONS BEVALLINGSTEAM

Graag stelt ons partusteam (bevallingsteam) zich aan je voor:

“Ons team bestaat sinds 2014 uit 11 dames die in de avonden en in de nachten alle bevallingen en opstarten doen. De kraamverzorgenden die geen deel uitmaken van ons partusteam (ook kraamverzorgenden van onze zusterlabels Zorgmed, De Acht Zaligheden en Mediplan) hoeven daarom nooit ’s nachts op wacht. Het is best bijzonder voor een kraamzorgorganisatie om deze expertise in huis te hebben.

Wat doen wij zoal?

Als je baby ’s avonds of ‘s nachts in het ziekenhuis wordt geboren en je komt naar huis, geven wij adviezen. Ook helpen we met de borst/flesvoeding en zorgen wij dat je als nieuwe ouders, gerust de nacht in kunt gaan. Moet je nog even in het ziekenhuis blijven na de bevalling, dan komen we soms ook daar naar toe om je te begeleiden en als alles goed gaat, gaan we ‘s nachts nog mee naar huis om op te starten.  ‘s Morgens tussen 8.00-9.00 uur staat er een nieuwe kraamverzorgende op de stoep, om je een fijne kraamtijd te bezorgen.

Wil je thuis bevallen?
Als je in verwachting bent van je 1e kindje, dan belt de verloskundige ons zodra zij het nodig vindt. Bij een volgend kindje worden we vaak eerder gebeld want dan kan het sneller gaan.

Het is fijn als we 1-2 uur voordat je kindje geboren wordt, aanwezig zijn. Zo kunnen we je goed ondersteunen, mee puffen, coachen en je door de laatste centimeters begeleiden. Ook kunnen we de omgeving al verkennen en spullen klaar leggen voor de bevalling. Indien gewenst kunnen we ook tussendoor foto’s maken.

Het belangrijkste is dat wij de rechterhand zijn van de verloskundige en samen zorgen we ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt. Gelukkig gaat een bevalling meestal goed, maar mocht zich er een noodsituatie voordoen, dan hebben wij de kennis en ervaring om juist te handelen. Een verloskundige kan dan namelijk soms handjes tekort komen. Het is fijn om dan toch in je eigen vertrouwde omgeving te kunnen bevallen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens hun bevalling continue zorg krijgen, aanzienlijk minder keizersneden uitgevoerd worden en minder pijnstilling wordt gebruikt.

De aanwezigheid van een verloskundige en een kraamzorgverzorgende uit het partusteam zorgt voor rust en vertrouwen. Samen vormen we een sterk team.

De verloskundige ervaart ook de voordelen van ons partusteam. Het is fijn dat je een extra geschoolde kraamverzorgende naast je hebt, die weet wat ze moet doen als een kindje in nood is.

Wij als kraamverzorgenden, vinden het geweldig om telkens weer nieuwe wondertjes op de wereld te zetten en met een mooi en voldaan gevoel in de ochtend weer naar huis te gaan, om te gaan slapen, want in de avond/nacht kan de volgende baby zich weer aandienen….

Op de foto van links naar rechts:
Peggy – Rian – Yvonne – Jeanette – Kim – Liedy – Ellen – Mariëtte – Karin (op de foto ontbreken Anja en Anja)

 

Partusteam

 

Terug