088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Mogen we even voorstellen?

Mogen we even voorstellen?

Kraamzorg VDA Miranda van Kuik

 

“Hallo allemaal,

Mijn naam is Miranda van Kuik- Renders. Ik ben 47 jaar en woon alweer bijna 25 jaar in Best. Ik ben 24 jaar getrouwd met Harold van Kuik. We hebben samen 3 kinderen Nicole 23 jaar , Monica 22 jaar en Roy 20 jaar. Waarvan alleen de jongste nog thuis woont.

Sinds 1 september ben ik in dienst van VDA. Nu nog als leerling kraamverzorgende maar vanaf februari als gediplomeerd kraamverzorgende (tenminste daar ga ik vanuit 😏).
Voor deze opleiding heb ik 30 jaar in de ouderen zorg gewerkt, vooral bij mensen met dementie. Een zwaar beroep, zowel lichamelijk als geestelijk. Hierin is door de jaren heen veel weg bezuinigd en veel van de taken van een teamleider kwamen bij het team terecht. Hierdoor miste ik vooral het er voor de mensen zijn, gewoon gezellig een praatje in plaats van al het papierwerk achter het bureau.

Na lange tijd twijfelen wat ik dan wilde gaan doen, kwam ik via social media de vacature tegen voor kraamverzorgende. Ik ben hier serieus over gaan nadenken en ook met mijn naasten gaan overleggen of dit bij mij zou kunnen passen. Waardoor ik toch de stoute schoenen heb aangetrokken en heb gesolliciteerd.
Gelukkig aangenomen en nu sinds september in opleiding.

Het stukje school valt zeker niet mee na 30 jaar werken, ik ben liever op de werkvloer bezig in plaats van in de schoolbanken.
Gelukkig mag ik de opleiding verkort doen vanwege mijn vooropleiding. Hierdoor heb ik in een half jaar mijn diploma op zak. Ik krijg vanuit het werk de goede begeleiding en ruimte om te ontwikkelen.

Wat opvalt is dat je bij iedereen aan kan kloppen voor hulp of advies. Je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. VDA voelt nu al als vertrouwd, ondanks dat ik nog veel collega’s niet ken.
Wat ik persoonlijk jammer vind is dat het beroep zelf, soms wat eenzaam kan zijn. Voorheen werkte ik in een groot team en nu sta je alleen in een gezin. Maar wanneer je vragen hebt kan en mag je altijd terug vallen op je collega’s.

Zoals ik er nu naar kijk heb ik zeker de goede keuze gemaakt. Een warm bad, fijne organisatie waar je als persoon gezien wordt.

Wie weet tot snel!

Groetjes Miranda”
Ook interesse om te werken in de kraamzorg? Informeer naar de mogelijkheden bij onze praktijkopleider Marianne van Laarhoven, mariannevanlaarhoven@kraamvda.nl | 06 – 52 444 089
Terug