088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Een baby krijgen als je in scheiding ligt…

Een baby krijgen als je in scheiding ligt…

Een kindje krijgen is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Scheiden ook. Als dit samen loopt, is het vaak een rollercoaster aan emoties. Hoe verloopt dan zo’n kraamweek? Onze kraamverzorgende Anja Oppers (55) vertelt:

 

“Bij het eerste kindje had ik al kraamzorg verleent en het is altijd hartstikke leuk als ze bij het tweede kindje speciaal naar jou vragen. Gelukkig kwam dat nu ook agenda-technisch goed uit en ik stapte met een big smile in de auto toen het ‘verlossende’ telefoontje kwam😊.

 

Ik kreeg een ander adres door. Mijn aanname was dat ze verhuisd waren. Wat ik niet wist, is dat ze in scheiding lagen. Een vechtscheiding. Moeder lag met haar kindje bij haar ouders. Toen ze me zag, kwamen meteen de tranen en kreeg ik het hele verhaal te horen. Omdat ze me al kende, was er al die vertrouwensband. Ik luisterde en troostte. Gelukkig ging het met de baby erg goed.

 

De vader wilde natuurlijk zijn kindje zien. Daar hebben we veel over gesproken. We hebben een weg gevonden zodat hij tijd had met de baby en het voor haar niet te zwaar zou zijn. Kraamzorg is in dit soort situaties zoveel meer dan alleen het verzorgen van de baby. Dat maakt mijn werk zo boeiend en dankbaar.“

Op de foto: Anja met haar eigen kleinkind
kraamverzorgende Anja Oppers met kleinkind

Terug