088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Een duo-baan in de kraamzorg?

Een duo-baan in de kraamzorg?

Leny en Veerle vertellen…

Leny (rechts op de foto)
“Ik heb vooral voor deze duo-baan gekozen omdat ik 8 dagen achter elkaar werken echt erg lang vind. En ik vond het fijn om zo Veerle te helpen om een baan en een dochtertje te combineren. Ik kende Veerle al van de opleiding en we hadden meteen een leuk en contact.

Deze duo-baan vind ik geweldig. De eerste dag al hebben we contact met elkaar, dus als ik een gezin overneem weet ik echt wat daar speelt en hoe alles verlopen is. Vooral voor het gezin is dat erg fijn. Wat ik ook een voordeel vind, is het overleg bij problemen. Even samen de mogelijkheden bekijken. Veerle weet dan hoe het gezin is en kan echt oplossingsgericht meedenken. Door deze contactmomenten gaan we elkaar steeds beter kennen en begrijpen. Als je een keer een vrije dag wil, is er meestal ook iets te regelen.

Veerle appte mij een keer en vroeg of ik een dag extra kon werken omdat ze geen oppas had. Mijn antwoord: “Nou, ik heb een beter idee. Ik pas wel op Fien en dan ga ik lekker met haar wandelen.”

Veerle (links op de foto)
“Zo’n duo-baan past perfect bij mijn huidige gezinssituatie. Soms is het even puzzelen maar het werkt super. Ik heb veel vrijheid en ben veel flexibeler om iets te regelen qua vrije dagen. Leny en ik spreken elkaar veel en houden elkaar op de hoogte hoe het met het gezin gaat. Daarom vind ik het niet zo erg dat ik niet bij een gezin van begin tot eind ben. Goed met elkaar communiceren en zaken uitspreken is belangrijk. Je leert elkaars manier van werken kennen en we leren van elkaar. Het is belangrijk om goed te communiceren en dingen uit te spreken.

Laatst was ik bij een gezin en daar klikte het zó goed, dat ik er 2 dagen extra wilde werken. Leny vond dat prima en in overleg met het bedrijfsbureau is Leny toen die dagen elders ingezet. Zo kon ik tot het einde van de kraamweek bij het gezin blijven en Leny kon ook gewoon aan de slag. Gezin blij, Leny blij, VDA blij, ik blij.”

Ook interesse in een duo-baan als kraamverzorgende? Kijk eens op onze werken-bij-pagina of mail ons als je vragen hebt.

Terug