088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Eerste zwaluw-certificaat is een feit

Eerste zwaluw-certificaat is een feit

Het allereerste zwaluwcertificering is uitgereikt door onze teamleider/verloskundig coach Lonneke van Houten aan onze kraamverzorgende Githa Damstra.

Wat is een Zwaluw certificaat?

Een certificaat waarin vastgelegd staat dat de kraamverzorgende competenties heeft behaald middels scholing en training op het gebied van:

๐Ÿ‘ Begeleiding en ondersteuning bij de eerste fase van hechting
๐Ÿ‘ Begeleiding en ondersteuning van de ouders in de eerste fase van ouderschap
๐Ÿ‘ Kennis op gebied van psychische problematiek en begeleiding
๐Ÿ‘ Inzicht en bewustwording t.a.v. de achtergronden van het ontstaan van problematiek naar aanleiding van een wankele start

๐Ÿ‘ Ontwikkeling van voorbeeldfunctie en hechtings-bevorderend handelen

Zo dragen we nog beter bij aan een goede start voor ouder en kind.

‘Een zwaluw die onder het dak van een huis nestelt, brengt de bewoners geluk. Zeemannen geloofden dat het eerste wat ze zouden zien als er land in zicht kwam een zwaluw zou zijn. Ze lieten daarom tatoeages zetten van zwaluwen. De zeeman geloofde dat de zwaluwen hem weer thuis bracht als hij zou verdwalen, maar ook dat ze zijn ziel weer naar huis zouden brengen indien hij zou verdrinken. De zwaluw staat symbool voor hoop, trouw, vrijheid en altijd de wens om veilig naar huis te keren. De diepste wens van ieder persoon is dat iedereen, die het huis verlaat, ook weer veilig naar dit huis terugkeertโ€™.

Terug