088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Ga goed voorbereid de feestdagen in met je baby!

Ga goed voorbereid de feestdagen in met je baby!

Binnenkort komen de feestdagen er weer aan… Een gezellige tijd en misschien wel de 1e kerst met jullie pasgeboren baby, wat het allemaal natuurlijk extra bijzonder maakt.

Hoe bereid je je voor op deze feestdagen? Waar gaan jullie naar toe? Dat zijn enkele vragen die misschien in je op komen. Want ging je zonder kinderen misschien eerst zomaar de deur uit, met een kleintje erbij is het belangrijk om je goed voor te bereiden, zeker ook tijdens de feestdagen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker thuis te blijven en daar eventueel je familie en/of vrienden te ontvangen. Je baby kan dan lekker in zijn of haar eigen bedje slapen en is in zijn of haar vertrouwde omgeving. Je hoeft zelf niet te sjouwen met allerlei spullen die je nodig hebt; denk hierbij aan luiers, flesjes, reservekleertjes, enz.

Maar natuurlijk kan het ook heel erg fijn zijn om er juist weer op uit te gaan. Zorg in dit geval dat je van alle spullen voldoende bij je hebt. Maak vooraf een lijstje zodat je niks vergeet. Denk er vooraf ook over na of je je kindje daar een fijne slaapplek kunt bieden. Neem bijvoorbeeld een kinderwagenbak mee of een campingbedje en overleg met degene waar je naar toe gaat of je je kindje ergens neer kunt leggen waar hij of zij rustig kan slapen. Denk hierbij ook aan een babyfoon; je zit zelf rustiger aan je kerstdiner als je niet bang hoeft te zijn dat je je kleintje niet hoort.

De feestdagen verlopen voor ons vaak al heel anders als een “normale” dag en je kindje kan dit ook zo ervaren. Bijvoorbeeld door drukte en een andere omgeving. Het zou natuurlijk jammer zijn als je na een geslaagde, gezellige dag een kindje hebt wat zich niet zo prettig voelt doordat het te druk is geweest. Natuurlijk zal je dit niet altijd kunnen voorkomen, het ene kindje reageert nou eenmaal gevoeliger dan het andere kindje. Maar een goede voorbereiding is het halve werk!

Vergeet verder ook vooral niet te genieten van jullie eigen wondertje, de bijzondere dingen die jullie mee mogen maken en het geluk wat jullie nog te wachten staat!

Alvast een hele fijne tijd samen, feestdagen of niet, geniet!

En natuurlijk staan onze kraamverzorgenden altijd voor je klaar met tips, wij helpen je graag!

Terug