#nationaleborstvoedingsweek
De nationale borstvoedingsweek is van start! Hier een receptje voor lekkere (borstvoedings)koekjes.
Ingrediënten
- 120 ml water
- 500 gram havermout
- 6 eetlepels biologische kokosolie
- 60 gram palmsuiker of gewone suiker
- 1 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
- 1 eetlepel tapiocameel of gewone bakmeel
- Een halve theelepel vanillepoeder of vanille extract
- 50 gram rozijnen
- 45 gram extra pure chocola
- Snufje zout
Optioneel:
- 32 gram (gemalen) lijnzaad
- Een handje grote havervlokken
- 1 eetlepel arrowroot (van de biowinkel of appie)
- 1 theelepel anijspoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1)Doe de havermout, de (palm)suiker, het (tapioca)meel, bakpoeder en zout in een schaal en roer door elkaar heen.
2)Voeg de vanille en 6 eetlepels kokosolie toe. Mix alles door elkaar. Mixen kan met een vork, je handen of een keukenmachine als je hele fijne koekjes wil.
3)Is het een egaal mengsel, doe dan de rozijnen en in stukjes gehakte chocolade erbij. Ook de optionele ingrediënten kun je nu toevoegen en weer roeren.
4)Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol balletjes van het deeg (ongeveer een eetlepel) en maak ze iets plat. Leg verspreid op het bakpapier. De koekjes worden in de oven iets breder en platter. 2 cm dik is het lekkerste.
5)Bak ze 10-15 minuten in de oven, zodat de randen knapperig zijn maar vanbinnen zacht. Laat de koekjes afkoelen op een schaal.
6)Doe ze in een mooi doosje/potje/schaal en geef cadeau!
(je kunt deze koekjes ook heel goed in de vriezer bewaren, dus veel ineens bakken gaat prima)