088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Podcast Hechting – met onze teamleider/coach/verloskundige

Podcast Hechting – met onze teamleider/coach/verloskundige

Onze teamleider/coach/verloskundige Lonneke van Houten (boek: Het hechtingsplan) vertelt in deze podcast over hechting. Zeker de moeite waard om te luisteren, zowel voor cliënt als geboortezorgprofessional.

 

https://www.radioviainternet.nl/podcasts/verloskees-podcast/2021/hechting-met-lonneke

 

Het Hechtingsplan is geschreven door Lonneke van Houten, verloskundige en therapeutisch coach. Het boek lanceert een nieuw concept; Het Hechtingsplan.  Dit is een plan wat je, met behulp van dit boek, kunt gaan creëren, om een goede veilige start voor jouw kind zoveel mogelijk te waarborgen. Om te komen tot een goed hechtingsplan is een overzicht gemaakt van een aantal essentiële punten die om bewustwording vragen, waar het de voorbereiding op ouderschap betreft.

Het boek gaat over de eerste fase van een mensenleven waarin het hechtingsfundament wordt aangelegd, maar het gaat ook over hechting van de wieg tot het graf. Het geeft een samenvattend theoretisch kader aan het begrip hechting, beschreven op een, voor iedereen, begrijpelijke wijze. Het geeft inzicht in de mechanismen die ontstaan naar aanleiding van een ongezonde hechtingsbasis. Het plaatst het fenomeen hechting in een context. Een context die een mensenleven beschrijft vanuit heel verschillende invalshoeken, vanuit een visie die soms grensverleggend is. Het boek is niet alleen geschreven voor (aanstaande) ouders. Geboortezorgprofessionals ontvangen tips en informatie die het meer bewust omgaan met de geboorte nieuw leven kunnen inblazen.  Onze hulp en begeleiding bij een geboorte kan bewuster, meer integer en beter gericht zijn op hechtingbevorderend handelen en op een bredere context dan op dat moment zichtbaar is! 

Het boek brengt een andere manier van kijken naar het leven, een andere manier van denken over relaties, het vertelt verhalen van mensen, legt verbanden tussen gebeurtenissen en het vraagt je na te denken, over jezelf, jullie samen en over wat je eigenlijk wilt voor jouw kind en hoe je dat vorm kunt geven. Het boek plaatst een mensenleven in de context van het bewustzijn. Daar waar het thema hechting én onthechting de mens uitdagen het bewustzijn te verhogen. 

Terug