088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Veel te vroeg geboren…

Veel te vroeg geboren…

Over het algemeen kom je als kraamverzorgende in een gezin waar vreugde en geluk alom voelbaar is. Helaas komt het ook wel eens voor dat een kindje veel te vroeg wordt geboren en/of bij de geboorte overlijdt en waar dus intens verdriet heerst. Ook dan is kraamzorg van belang. Voorál dán is kraamzorg van belang! Onze kraamverzorgende Mariska Roobol vertelt:

“Er was een tweeling geboren, of ik kraamzorg wilde komen verlenen. Ze waren veel te vroeg geboren (23,5 week). Ze hadden heel even geleefd en zijn toen in het ziekenhuis overleden. In de auto erheen gaat er vanalles door me heen. Ik heb deze situatie al eens eerder meegemaakt, maar toch: Hoe ga ik dit doen? Wat tref ik aan? Hoe zal het met de ouders gesteld zijn?

Toen ik bij ze thuis binnenkwam, lagen de kindjes er heel mooi bij in een mandje. Het klinkt misschien gek, maar dit vind ik een heel mooi stukje van de zorg. Misschien nog wel waardevoller dan een gewoon gezin waar niks aan de hand is en alles goed gaat. Het mooie van dit is dat ik precies een jaar later daar weer mocht komen. Ze hadden een gezond en prachtig meisje op de wereld gezet!”

 

Terug