088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Wat is er zo leuk aan werken in de kraamzorg?

Wat is er zo leuk aan werken in de kraamzorg?

We vragen het aan onze kraamverzorgende Inez:

“Ik kom bij mensen die totaal anders zijn als ik en daar leer ik zo vreselijk veel van! Wij denken dat wat wij doen, het beste is, maar is dat ook zo en wie bepaalt dat dan? Het is zo bijzonder om te zien hoe anderen het doen. Ik neem je even mee naar een gezin uit Eritrea:

In het huis staat op de gang in een hoek een gaskacheltje. Als het koffietijd is, neemt de oma dat gaskacheltje mee naar de bank. De hele familie komt er dan bij zitten. Eerst gaat de oma dan de verse bonen branden. Vervolgens maalt ze deze, giet ze er water overheen en brengt ze het mengsel aan de kook. Tenslotte doet ze er wat specerijen in. Een lekkere en pittige kop koffie is het eindresultaat. Ik geniet van het hele ritueel.

De wieg van de baby verschoon ik en wéér ligt er een vork in. Nu is het toch geen toeval meer denk ik dus ik vraag erna bij de kraamvrouw. Ze maakt me duidelijk dat een vork de boze geesten op afstand houdt.

Als ik een dag later binnenkom, ligt er overal popcorn op de grond. Gezien ze nog meer kinderen hebben, dacht ik er niet teveel over na, ze zullen wel gespeeld hebben of gezellig tv hebben gekeken, ik stofzuig zo wel op. Maar waar is de moeder? Niet in bed, niet in de keuken of badkamer. Ik vraag het de kraamheer. Hij wijst naar het balkon.

Ik zie wederom een bijzonder tafereel: moeder heeft een strohoed op en heeft haar baby vast die geschminkt is. Andere familieleden staan om hun heen en gooien popcorn in de lucht. Met handen en voeten leggen ze me het doel uit maar ik kan er helaas geen touw aan vast knopen. Wie het weet, mag het zeggen in een reactie. 😊

En dit soort dingen vind ik dus zo tof aan werken in de kraamzorg. Ik moet er niet aan denken om van 9 tot 5 achter een bureau te zitten. Geen baby, geen gezin, geen dag is bij mij hetzelfde en ik leer elke dag weer bij.”

Ook werken in de kraamzorg? Bekijk de vacatures op onze site. Of je nu al een diploma of zorgachtergrond hebt of niet, je bent altijd welkom!

Terug