088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Informatie > Nieuws / Blog > Werken met internationals, hoe is dat?

Werken met internationals, hoe is dat?

Onze kraamverzorgende Ingrid Tijssen (51) vertelt:

“Omdat ik redelijk goed Engels spreek, word ik ook vaak geplaatst in internationale gezinnen. Het is heel bijzonder om met zoveel verschillende nationaliteiten in aanraking te komen. Mijn blik is enorm verruimd en ik krijg nog steeds elke dag nog meer begrip en respect voor allerlei culturen.

Zo kwam ik bij een gezin uit India. Ze hadden hun eerste kindje gekregen. Ze hadden nagenoeg geen babyspullen en de hygiënestandaard was zeker niet “Nederlands”. Waar ben ik nu weer terecht gekomen??

Al gauw kwam ik erachter dat ze zo uit een bergdorpje in India weggeplukt waren om bij een groot bedrijf in Eindhoven te gaan werken. Ze kregen verder geen enkele begeleiding en hadden geen idee hoe dingen hier werken, zoals kraamzorg.

Ze waren heel leergierig en dat ze bijna geen spullen hadden, en geen idee van wat wij als normaal beschouwen, was gewoon totale onwetendheid. Blijkbaar hadden ze die spullen in India helemaal niet nodig. Ik maakte een boodschappenlijstje met oa schoonmaakmiddelen. Vader ging meteen halen, kwam terug met de spullen en ook veel vragen. Waar is dit voor? Hoe gebruik je dit? Etc.

Je brengt deze mensen veel meer dan alleen informatie over hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Na een week liet ik ze met een gerust hart achter. De dankbaarheid die ze toonden vergeet ik nooit meer.”

Kraamverzorgende Ingrid Tijssen
—–
Wist je dat wij ook spullen inzamelen voor gezinnen die dat goed kunnen gebruiken? Kijk voor meer info of als je babyspullen wilt doneren op deze pagina.
Terug