088 - 11 67 900
|contact|
Kraamzorg VDA Voor De Allerkleinste
Home > Kraamzorg VDA > Switch binnen de zorg

Switch binnen de zorg

Miranda vond het werk in de ouderenzorg vrij zwaar, zowel lichamelijk als mentaal. Kraamzorg leek haar altijd wel al leuk en dit jaar trok ze de stoute schoenen aan en informeerde vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden.

Tweetal gesprekken volgen dan waarin we toetsen of iemand los van de vooropleiding ook qua persoon en persoonlijke situatie past bij het vak kraamzorg. Dat was het geval bij Miranda en ze mocht bij ons een verkorte opleiding volgen. Na een klein half jaar had ze haar kraamzorgdiploma en kon ze zelfstandig aan de slag in de gezinnen.

Geen vooropleiding in de zorg?
Dan is het toch mogelijk om als kraamverzorgende aan de slag te gaan. Kraamzorg VDA biedt jou de opleiding aan en na 15 maanden heb je je kraamzorgdiploma. Tijdens de opleiding krijg je ook een leer-werkovereenkomst dus je krijgt ook nog eens salaris tijdens je opleiding.

Informeer naar de mogelijkheden bij onze praktijkopleider Marianne van Laarhoven, werkenbij@kraamvda.nl | 06 – 52 444 089

Lees het verhaal van Miranda:

“Mijn naam is Miranda van Kuik- Renders. Ik ben 47 jaar en woon alweer bijna 25 jaar in Best. Ik ben 24 jaar getrouwd met Harold van Kuik. We hebben samen 3 kinderen Nicole 23 jaar , Monica 22 jaar en Roy 20 jaar. Waarvan alleen de jongste nog thuis woont.

Sinds 1 september 2023 ben ik in dienst van VDA. Nu nog als leerling kraamverzorgende maar vanaf februari als gediplomeerd kraamverzorgende (tenminste daar ga ik vanuit 😏).

Voor deze opleiding heb ik 30 jaar in de ouderen zorg gewerkt, vooral bij mensen met dementie. Een zwaar beroep, zowel lichamelijk als geestelijk. Hierin is door de jaren heen veel weg bezuinigd en veel van de taken van een teamleider kwamen bij het team terecht. Hierdoor miste ik vooral het er voor de mensen zijn, gewoon gezellig een praatje in plaats van al het papierwerk achter het bureau.

Na lange tijd twijfelen wat ik dan wilde gaan doen, kwam ik via social media de vacature tegen voor kraamverzorgende. Ik ben hier serieus over gaan nadenken en ook met mijn naasten gaan overleggen of dit bij mij zou kunnen passen. Waardoor ik toch de stoute schoenen heb aangetrokken en heb gesolliciteerd.
Gelukkig aangenomen en nu sinds september in opleiding.

Het stukje school valt zeker niet mee na 30 jaar werken, ik ben liever op de werkvloer bezig in plaats van in de schoolbanken.
Gelukkig mag ik de opleiding verkort doen vanwege mijn vooropleiding. Hierdoor heb ik in een half jaar mijn diploma op zak. Ik krijg vanuit het werk de goede begeleiding en ruimte om te ontwikkelen.

Wat opvalt is dat je bij iedereen aan kan kloppen voor hulp of advies. Je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan. VDA voelt nu al als vertrouwd, ondanks dat ik nog veel collega’s niet ken.
Wat ik persoonlijk jammer vind is dat het beroep zelf, soms wat eenzaam kan zijn. Voorheen werkte ik in een groot team en nu sta je alleen in een gezin. Maar wanneer je vragen hebt kan en mag je altijd terug vallen op je collega’s.

Zoals ik er nu naar kijk heb ik zeker de goede keuze gemaakt. Een warm bad, fijne organisatie waar je als persoon gezien wordt.

Wie weet tot snel!

Groetjes Miranda”
Ook interesse om te werken in de kraamzorg? Informeer naar de mogelijkheden bij onze praktijkopleider Marianne van Laarhoven, werkenbij@kraamvda.nl | 06 – 52 444 089

Hoi, ik ben Marianne (52), woon in Best en werk al 34 jaar bij kraamzorg VDA, eerst als kraamverzorgende en nu alweer zo’n 17 jaar als praktijkopleider. Mbt opleidingen en diploma’s is nogal wat veranderd de laatste jaren. Of je nu herintreder bent, net van school komt, of van carrière wilt switchen, ik weet de route er naartoe.

Ben jij een zorgtype, spreek je redelijk Engels, ben je flexibel, heb je een auto en woon je in de regio van Eindhoven? Dan ben je van harte welkom om eens vrijblijvend kennis te komen maken, sfeer te proeven op kantoor en eventueel een dagje meelopen met een van onze kraamverzorgende om erachter te komen of je het vak net zo leuk vindt als het je lijkt.

Schroom niet om contact met me op te nemen. Weet ook dat elke laatste dinsdag van de maand er een Jobstart is van 15:30 tot 17:00 uur waar je gewoon kunt komen binnenlopen (Hurksestraat 42-20 in Eindhoven).

Terug